Навіщо «лякати» яблуню старими цвяхами?

Переглядів: 608

17 липня 2023 14:00

Навіщо «лякати» яблуню старими цвяхами? фото

Щоб зібрати щедрий урожай, садівники часто йдуть на різні хитрощі, серед яких вбивання цвяхів у стовбур яблуні. Чи небезпечно це для дерева?

Ця процедура здається справжнім блюзнірством, але так чинили ще наші предки, розповідає На пенсії. Цвяхи забивали тільки в яблуню, яка не плодоносила протягом щонайменше трьох років, тобто це було своєрідним поверненням плодового дерева до життя.

Забивати цвяхи потрібно на глибину 2-3 см під кутом приблизно 45 градусів. Перший на висоті близько 70 см від ґрунту, а наступні два на висоті 30 см один від одного. Усього знадобиться три іржаві цвяхи.

Вбивання цвяхів потрібно здійснювати або рано навесні, коли дерево ще може зібрати всі свої сили і пустити їх в утворення плодів, або пізно восени, практично перед заморозками, щоб отримати результат на наступний рік.

Перед застосуванням цвяхи треба продезінфікувати і вбивати тільки в доросле і здорове дерево. Крім цього, відразу ж після цього важливо підгодувати дерево, яке зазнало такого стресу.

На думку досвідчених дачників, іржаві цвяхи насичують дерево залізом та провокують його до плодоношення. Хоча можна зробити набагато простіше – підгодувати дерево препаратами, які містять залізо і не травмувати стовбур.

 




Схожі новини: