Керченський міст кірдик? Новини останньоі доби

Переглядів: 541

17 липня 2023 06:51

Керченський міст кірдик? Новини останньоі доби фото

Про війну, про занепад рашки, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ та про Мелітопольщину. Новини доби, що минула - з 16 на 17 липня.

Війна ерефії проти України

Командир бригади "Азов" підполковник Денис "Редіс" Прокопенко вперше після повернення з російського полону зустрівся з особовим складом. Про це повідомляє офіційний Telegram бригади.

Гуменюк: Українські захисники за тиждень знищили на півдні 10 човнів російських оккупантів. Загарбники використовували їх для перекидання диверсантів через Дніпро.

Окупанти вдарили керованими авіабомбами по Зміївці Херсонської області, загинула 70-річна жінка, повідомляє голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін.

За уточненими даними, внаслідок удару росіян по Харкову загинув працівник цивільного підприємства, повідомив голова ОДА. Після 22:00 окупанти знову розпочали обстріл міста.

Міжнародні відносини

В адміністрації президента Байдена підтвердили, що США дозволять європейським країнам розпочати навчання українських льотчиків на винищувачах F-16. Про це сказав CNN радник Білого дому Джейк Салліван.

Міністерство закордонних справ Азербайджану звинуватило Росію в порушенні союзницької декларації між двома країнами, після того як МЗС РФ дозволило собі прокоментувати визнання Вірменією Карабаху частиною території Азербайджану.

Україна

Безпека Європейського континенту починається із суверенітету та сили України. Про це сказав президент Зеленський у відеозверненні до 33-ї річниці Декларації про державний суверенітет України.

Київ зможе прийняти ще кілька сотень тисяч внутрішніх переселенців - Кличко

Світ

До столиці ЦАР у рамках ротації прибуло кілька сотень найманців ПВК «Вагнер» в рамках ротації. Нібито найманці ПВК надають допомогу військовим збройних сил ЦАР і співробітникам правоохоронних органів. Про це повідомляє Telegram-канал Співдружності офіцерів за міжнародну безпеку.

Китай та Росія розпочали спільні флотські та авіаційні навчання в Японському морі.

Занепад ерефії

У Брянську знову загорівся військовий госпіталь, який будується для окупантів. росіяни припускають, що однією з причин нового загоряння могла стати атака безпілотника. Про це пише російський пропагандистський ресурс Mash.

Уранці 17 липня на Кримському мосту зупинили рух. Гауляйтер аксьонов повідомив, що сталося ЧП. За інформацією телеграм-каналу Baza, причина - обвалення прольоту. Також канал повідомляє про двох загиблих. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Мелітопольщина

У районі Токмака Сили оборони України ліквідували підполковника рф горіна, який 2014 року командував штурмом аеродрому Бельбек у Криму. 

Російські окупанти не видають безкоштовні і пільгові ліки мешканцям Запорізької області, якщо у них немає паспорта рф. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

 




Схожі новини: