«Путін створює розкол усередині ПВК «Вагнер»: Хто такий бойовик Трошев, яким диктатор хоче замінити Пригожина

Переглядів: 628

16 липня 2023 09:45

«Путін створює розкол усередині ПВК «Вагнер»: Хто такий бойовик Трошев, яким диктатор хоче замінити Пригожина фото

путлер створює розкол між бойовиками кремлівської так званої ПВК «Вагнер» і її господарем пригожиним. Він запропонував, щоб ними керував найманець андрій трошев, - пише CNN у суботу, 15 липня.

Надається з суттєвими скороченнями.

Диктатор зустрівся з десятками «вагнерівців» та їхнім господарем пригожиним за п’ять днів після їхнього бунту 24 червня. Він запропонував бойовикам кілька варіантів «працевлаштування», зокрема - під керівництвом їхнього безпосереднього командира Сивого (позивний трошева).

За словами глави країни-терориста, на цих його словах «багато хто кивав», а пригожин, який «сидів попереду і не бачив цього, сказав, вислухавши: «Ні, хлопці не згодні з таким рішенням».

Згідно із західними санкційними документами, трошев - полковник у відставці, один із засновників і виконавчий директор ПВК. Він народився у квітні 1953 року в Ленінграді. Брав участь у бойових діях вагнерівців у Сирії і «робив важливий внесок у військові дії [режиму сирійського диктатора] Башара Асада». Також підтримував сирійський режим і репресував мирне населення в Сирії.

Спілкується з засновником ПВК уткіним і командирами бойовиків кузнєцовим та богатовим. Україна запровадила проти нього санкції 26.02.2023 р.

Колишній співробітник спецзагону швидкого реагування МВС рф по Північно-Західному федеральному округу, «ветеран Афганістану і Чечні». Має ордени країни-агресора.

З’являвся на фото з прийому в Кремлі в грудні 2016-го - там він стояв поруч із Путіним і Уткіним.




Схожі новини: