Це просто диво: ізраїльські лікарі пришили 12-річному хлопчику голову на місце

Переглядів: 530

15 липня 2023 16:10

Це просто диво: ізраїльські лікарі пришили 12-річному хлопчику голову на місце фото

Сулейман Хассан, 12-річний палестинець із Західного берега, їхав велосипедом, коли його збила машина. Хлопчика терміново доставили до медичного центру "Хадасса" та одразу ж поклали на операцію у травматологічному відділенні.

Про це пише timesofisrael.com.

Хлопець отримав рідкісну травму - внутрішнє обезголовлення, при якій відділ хребта відділений від черепа, але кровопостачання мозку збережено.

Лікарі сказали, що його голова "майже повністю відірвалася від шиї". За їх словами, 70% пацієнтів помирають або на місці, або дорогою до лікарні, або на операційному столі, але хлопець вижив і навіть без наслідків.

Доктор Охад Ейнав, ортопед, який керував операцією, сказав, що процедура зайняла декілька годин і зажадала від лікарів використання нових пластин і фіксаторів у пошкодженій області.

"Нам вдалося врятувати дитину завдяки нашим знанням та найінноваційнішим технологіям в операційній", - сказав Ейнав, додавши, що команда "боролася за життя хлопчика".

Він та його команда сказали, що передбачуване виживання Хасана складає всього 50%, і його одужання - не що інше, як диво.

Операцію зробили у червні, але лікарі чекали місяць, щоб оголосити результати. Нещодавно Хасана виписали з лікарні.

 

 

 

 

 

 




Схожі новини: