Щоб морква дала багатий врожай – що робити

Переглядів: 547

15 липня 2023 09:32

Щоб морква дала багатий врожай – що робити фото

Під час вирощування моркви багато хто припускається помилок під час підкормки овочевої культури. Як же зробити по-справжньому якісне підживлення?

Щоб отримати хороший врожай моркви потрібно добре попрацювати не один день і лише тоді ви зможете по-справжньому насолодитися отриманим результатом.

Як пишуть Добрі новини, для хорошого росту моркві потрібні фосфор, азот та калій. Є декілька варіантів підгодівлі: купити в магазині всі необхідні препарати або зробити добриво самостійно з натуральних матеріалів. Звісно, значно кращим є другий варіант.

Експерти рекомендують проводити підгодівлю 4 рази: під час посіву, після першого сходу, потім через три тижні після перших сходів і останній раз - за два тижні до того, як збиратимете врожай. Якщо ви дотримаєтесь цієї головної рекомендації, то будете здивовані родючістю моркви.

Найкраще використовувати для підкормки деревну золу. Її можна застосовувати як в сухому вигляді, так і розведену з водою. Все, що вам треба зробити - розвести 100 грамів золи на 10 літрів води і добре перемішати. Після цього потрібно дати добриву настоятися 12 годин, а потім можна поливати рослирни під самий корінь.

Це дешева, проста але дуже дієва підкормка, яка точно змусить ваш врожай “заворушитися”. Наприкінці збору врожаю ви залишитеся задоволеними, як ніколи.




Схожі новини: