У Запоріжжі судитимуть катів-омонівців з рф

Переглядів: 504

13 липня 2023 09:34

У Запоріжжі судитимуть катів-омонівців з рф фото
Ці двоє знущались над цивільними у Василівці, тепер відповідатимуть за законом

У Запоріжжі розпочався суд над омонівцями з рф - Азаматом Хасбулатовим та Саідом Гусейновим. Обидва причетні до знущань над цивільними українцями. 

"У березні 2022 року в окупованій Василівці російські військові викрадали та катували місцевих із активною громадянською позицією. За даними слідства, чотирьох чоловіків, серед яких був староста села, тримали у захопленому райуправлінні поліції та катували: лили на шкіру агресивні хімічні речовини, вставляли гострі металеві предмети під нігті, підʼєднували електричні дроти до ніг, вух і статевих органів, обливали водою та били струмом, припалювали частини тіла металом. Так російські військові хотіли схилити чоловіків до співпраці і щоб ті надали потрібну їм інформацію", - повідомляє Медійна ініціатива за права людини

Слідство вважає, що ці викрадення і катування організував Хасбулатов, окупаційний заступник військового коменданта Василівки. Він віддавав накази своєму помічнику Гусейнову й іншим підлеглим. Тож обидва звинувачуються у порушенні законів і звичаїв війни. Справа розглядається у Заводському районному суді Запоріжжя. 




Схожі новини: