"Ми не Amazon": Воллес звинуватив Україну в "недостатній вдячності" за допомогу Заходу

Переглядів: 616

12 липня 2023 20:42

Ми не Amazon: Воллес звинуватив Україну в недостатній вдячності за допомогу Заходу фото

Голова Міноборони Британії заявив, що українці мають висловлювати більше вдячності, щоб переконувати політиків Заходу продовжувати допомагати Києву зброєю.

«Велика Британія не є службою доставки інтернет-магазину Amazon, а тому українцям потрібно бути вдячними за військову допомогу», - заявив глава Міноборони Великої Британії Бен Воллес.

За його словами, Україні потрібно переконати деяких західних політиків продовжувати постачати зброю. Тому необхідно більше слів подяки.

"Тут є невелике застереження: подобається нам це чи ні, люди хочуть бачити подяку", - сказав Воллес.

Щоправда, він зазначив, що на Заході розуміють, що Україна веде благородну оборонну війну проти Росії. Ба більше, українці б'ються не тільки за себе, а й за вільний Захід.

Голова Міноборони Британії також заявив, що говорив українським чиновникам, що необхідно забезпечити кращу підготовку своїх військ, щоб Сили оборони зазнавали менше втрат у війні проти РФ.

А ось прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив проти коментарів Воллеса

Він відмітив, що президент України Володимир Зеленський неодноразово висловлював подяку західним країнам за військову підтримку.

"Я знаю, що він і його люди неймовірно вдячні за підтримку, яку надала Велика Британія. За прийом, який ми надали багатьом українським сім'ям. А також за лідерство, яке ми проявляли протягом усього цього конфлікту", - сказав Сунак.

Він зазначив, що люди в Україні борються за своє життя і свободу щодня.

"Вони платять за це жахливу ціну, тому я повністю розумію бажання Володимира зробити все можливе, щоб захистити свій народ і зупинити цю війну", - зазначив Сунак.

Він заявив, що Лондон продовжить надавати Україні всю необхідну підтримку.

На це вже відреагував Володимир Зеленський, наголосивши під час пресс-конференції, що не зовсім розуміє слова британського міністра.

"Мені здається, ми завжди були вдячні Сполученому Королівству, прем'єр-міністру і Воллесу. Я просто не знаю, що він має на увазі. Як ще нам потрібно подякувати? Нехай напише мені, як треба подякувати людям, щоб ми повністю були вдячні. А ще можемо вранці прокидатися і дякувати міністру особисто", - сказав Президент України.

Джерело




Схожі новини: