Нова ціль для ЗСУ: рф побудувала заміну потопленому Україною крейсеру "Москва" - ВІДЕО

Переглядів: 640

12 липня 2023 20:16

Нова ціль для ЗСУ: рф побудувала заміну потопленому Україною крейсеру Москва - ВІДЕО фото

У Керчі пройшла церемонія ухвалення до складу Чорноморського флоту РФ малого ракетного корабля «Циклон». Він став першим за 25 років військовим кораблем, збудованим на Керченському заводі.

12 липня до складу Чорноморського флоту рф увійшов новий ракетоносець "Циклон".

Як запевняють росЗМІ, "Циклон" озброєний пусковою установкою для 8 крилатих ракет "Калібр", якими зможе наносити ракетні удари по Україні. А також на ньому встановлено ППО.

Зауважими, що "Циклон" має водозміщення 800 тон, тобто у 12 разів менше, ніж мав крейсер "Москва".

За словами речника Військово-морських сил ЗС України Дмитра Плетечнука, новий російський ракетоносій “Циклон” є черговим пропагандистським трюком росії. В ефірі “Ми-Україна” він пояснив, чому у цьому переконаний.

“Головне, що це черговий пропагандистський трюк від росіян. Вони включили до складу Військово-морського флоту рф корабель, який не відповідає усій процедурі. Це означає, що цей малий ракетний корабель проєкту “Каракурт” було поставлено в стрій без відповідних випробувань. Так він має устаткування для запуску “Калібрів”, ходові і бойові випробування він мав пройти ще восени 2021 року. Після цього вони намагалися упродовж 2022 року провести ці державні випробування – не вийшло. Так само на початку цього року вони намагалися і знову не вийшло”, – розповів Плетенчук.

Речник ВМС ЗСУ наголосив, що це не завадило увести його в стрій, адже їм потрібна “картинка”.

“З усім тим, корабель, основним завданням якого є запуск крилатих ракет, жодного пуску крилатих ракет не зробив до того, як його взяли до складу”, – підкреслив він.




Схожі новини: