Чи можлива робота в IT без досвіду?

Переглядів: 446

10 липня 2023 18:55

Чи можлива робота в IT без досвіду? фото

Сучасний світ сповнений різноманітними професіями й щодалі їх стає більше. IT-середовище вже давно займає провідну роль і поки що не поступилося своїм місцем нікому. Чи можливо знайти роботу в IT без досвіду? На перший погляд, може здатися, що ні, але є багато способів освоїти сучасні спеціальності цифрових напрямків, не маючи при цьому дуже великого досвіду.

Як знайти роботу, якщо немає досвіду?

IT-середовище дуже гнучке та охоплює широкий спектр різноманітних напрямків. Отримувати навички, потрібні для цієї професії, може кожен без винятку. Для цього не потрібен певний талант з народження або сходження зірок! Це просто, а головне що робота в ІТ без досвіду існує і вона реальна! Поради, як знайти місце у компанії, не маючи при цьому багажу досвіду за плечима:

  • Освоїти ази – базові знання з ІТ реально вивчити самостійно, керуючись уроками в інтернеті, відео, посібниками, різноманітними лайфхаками та порадами від інших. Отже, початок закладено і є куди рости далі.
  • Піти на навчання – але ні, не треба купу років університету, адже існує безліч корисних курсів онлайн чи офлайн, які допоможуть вивчити сферу ІТ набагато ефективніше та швидше.
  • Брати невеликі проєкти – долучатися до практичних занять, робити власні проєкти, або підписуватись на малі завдання та виконувати їх, тим самим маючи базове портфоліо для подальшого влаштування. Практика тут найважливіший етап.
  • Бути готовим навчатися – будь-яка компанія зацікавлена в амбіційних, творчих, здібних та відповідальних фахівців. Тому, якщо людину наймають без досвіду, передбачається навчання всередині колективу і компанії, яке має принести плоди не тільки новому співробітнику, але й бізнесу.

Головне горіти своєю справою та бажати охоплювати якомога більше нового. І досвід не відіграє тут надважливу роль, якщо є потенціал до роботи. Його завжди можна нажити всередині компанії за виконанням практичних задач.

Без досвіду – з чого почати?

ITExpert пропонує пройти курси з ІТ, для того, щоб отримати велику кількість актуальних і потрібних знань і цієї сфери. Розроблені програми спеціально таким чином, щоб підготувати учнів до співпраці вже одразу після закінчення. Це також можливість отримати сертифікат і додати його до свого резюме, що буде тільки плюсом та підвищить шанси на появу роботи. Компанії потребують не обов’язково професіоналів, вони потребують амбіційних, творчих, сучасних та охочих навчатися співробітників.




Схожі новини: