Переваги та недоліки психотерапії онлайн

Переглядів: 460

10 липня 2023 18:25

Переваги та недоліки психотерапії онлайн фото

Психотерапія в останні роки припинила бути чимось екзотичним та стала буденністю багатьох людей. Це дуже позитивна тенденція: клієнти усвідомлюють результативність та позитивний ефект від роботи з психологом. Знайти найкращого спеціаліста, який допоможе отримати результат у потрібній сфері, можна на платформі pleso.

Переваги психотерапії онлайн

Серед переваг психотерапії в режимі онлайн можна відзначити:

  • доступність — проходити терапію можуть постійно зайняті люди, ті, хто проживає у віддалених чи невеликих населених пунктах, де немає професійних психологів, мами в декреті, ті, хто часто подорожує, їздить у відрядження;
  • анонімність та конфіденційність — часто люди не ризикують відвідувати кабінет психолога лише з міркувань безпеки, збереження анонімності, бояться, що їх не зрозуміють рідні, знайомі;
  • комфорт — навіть найзатишніший кабінет психолога не зрівняється з рівнем комфорту вдома, бо у звичній атмосфері завжди простіше бути відвертим;
  • можливість отримати психологічну допомогу тут і зараз — дуже часто це необхідно в стресових та складних життєвих ситуаціях, коли неможливо чекати і потрібно вирішити ситуацію, яка склалася, швидко.

Цікаво, що багаті та успішні люди на постійній основі працюють із психологом. А ті, хто хоче досягти успіху, перші свої кроки роблять після сеансів.

Недоліки психотерапії онлайн

Недоліки роботи з психотерапевтом в онлайн-режимі пов’язані з технічною стороною. Зірвати зустріч може відсутність або погана якість зв’язку. Проблеми з відеозв’язком ускладнюють спеціалісту аналіз того, які саме емоції відчуває клієнт, як реагує на певні моменти. Проте, зважаючи на рівень технічного забезпечення в більшості людей, такі ситуації стаються вкрай рідко, а консультації проходять на високому рівні.

Якщо людина справді хоче змін та свідомо приходить зі своїм запитом до фахівця, обирає професійного психотерапевта з великим досвідом роботи, то ці незначні недоліки не вплинуть на результат. Важливо пам’ятати, що шлях до позитивних результатів психотерапії залежить від готовності людини працювати над собою та йти на діалог із психотерапевтом. Фахівець у свою чергу буде допомагати розібратися в собі, знайти опору, сили та натхнення рухатися до найкращої версії себе, долати перешкоди, впоратися з найскладнішими ситуаціями.




Схожі новини: