У мережі показали, як виглядає Гуляйполе - місто на лінії вогню, - ФОТО

Переглядів: 595

8 липня 2023 07:01

У мережі показали, як виглядає Гуляйполе - місто на лінії вогню, - ФОТО фото
Пам'ятник Нестору Махно у вишиванці наполовину захований мішками з піском, фото Яна Доброносова.

Прифронтове Гуляйполе майже щодня фігурує у зведеннях Генштабу. Ворог гатить по місту з артилерії та запускає на нього безпілотники, руйнуючі житлові будинки та інфрастуруктуру. 

Життя у Гуляйполі небезпечне, місцеві мешканці, які лишаються в місті та навколишніх селах, під постійною загрозою. Наприклад, на початку червня у місті керована авіабомба, скинута росіянами, вбила двох місцевих мешканців, які працювали у медичних закладах. Періодично на сторінці громади з'являються повідомлення про поранення гуляйпільців чи чергові руйнування. За даними поліції, з 19820 мешканців ОТГ через бойові дії виїхала більшість, наразі лишається десь 2900 людей. 

"Про наше місто знімають сюжети, пишуть в соціальних мережах, і коли запитують про те, звідки ти приїхав, за кордоном і в будь-якому куточку України відповідають: "Чули про Гуляйполе... бідне місто, як воно тримається?" А тримається воно завдяки ЗСУ, волонтерам, людям, які продовжують працювати і жити", - зазначають у Гуляйпільській ОТГ.

Днями у прифронтовому місті побував фотокореспондент видання "Телеграф" Ян Доброносов, на його світлинах - наслідки обстрілів з боку російських військ.

"Як виглядає Гуляйполе зараз. Людей практично немає, кожен будинок або двір зазнав пошкоджень в результаті ворожих обстрілів. В будинках вже декілька місяців немає світла, газу та води", - підписав. 

 

.

 

 

 




Схожі новини: