«Корисні ідіоти путіна» - рейтинг від The Economist

Переглядів: 521

7 липня 2023 14:26

«Корисні ідіоти путіна» - рейтинг від The Economist фото

Британське видання The Economist склало рейтинг європейських країн, які наразі є найбільшими пособниками російської влади.

Угорщина

Віктор Орбан неодноразово критикував підтримку України з боку Заходу та продовжує імпорт російського газу до Угорщини. Його уряд забороняє транзит зброї, наданої Україні країнами-членами НАТО та ЄС.

Австрія

Відсторонилася від боротьби, посилаючись на те, що вона не є членом НАТО і на свою самопроголошену роль мосту між Сходом та Заходом, пропонуючи незначну допомогу Україні, навіть попри те, що її торгівля з росією різко зросла.

Греція

Дотримується санкцій ЄС, але ухиляється від подальшого посилення санкцій на постачання російської нафти, можливо тому, що грецькі фірми отримують значні прибутки від торгівлі з росією.

Кіпр

Завдяки «сильному американському тиску» лише нещодавно закрив близько 4 тисяч банківських рахунків, що належали росіянам.

Туреччина та Сербія

Вони навіть не намагаються приховувати прибуткові "чорні" послуги, які вони надають росії.

Швейцарія

Посилаючись на свій нейтралітет, «заблокувала постачання зброї в Україну, в тому числі 96 законсервованих танків "Леопард", які стоять в Італії та належать приватній швейцарській фірмі».




Схожі новини: