Головного фізкультурника Мелітополя будуть судити за роботу на ворога

Переглядів: 534

5 липня 2023 09:55

Головного фізкультурника Мелітополя будуть судити за роботу на ворога фото
Роман Дзюба обрав шлях зради

До суду передано справу мелітопольця Романа Дзюби, який пішов на співпрацю з ворогом, і став у місті головним з фізичної культури та виховання. За це земляку загрожує тюремний термін. 

"Розслідуванням встановлено, що вчитель фізкультури одного з коледжів Мелітополя під час тимчасової окупації міста погодився працювати на окупантів. У грудні 2022 року він добровільно зайняв посаду так званого "начальника управления физической культуры и воспитания Министерства образования и науки Запорожской области". Перебуваючи на вказаній посаді, чоловік "належно" виконував покладені на нього окупаційною владою обов’язки. Впроваджував у закладах освіти Мелітополя спортивні секції, де велась робота з формування у молоді антиукраїнської ідеології. Організовував проведення змагань за російськими стандартами", - повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі. 

Діяльність Романа Дзюби кваліфікована як колабораційна, а це ч. 5 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України. За такою самою статтею судитимуть і дружину фізкультурника - Олену Шапурову. Вона, як відомо, очолює фейкове Міносвіти та науки. 

 




Схожі новини: