Послушник Почаївської лаври отримав п'ять років за вихваляння РФ та дискредитацію ЗСУ

Переглядів: 472

4 липня 2023 09:06

Послушник Почаївської лаври отримав пять років за вихваляння РФ та дискредитацію ЗСУ фото

Про війну, про занепад рашки, про міжнародні відносини, про Україну, про світ та про Мелітопольщину. Головні новини двох діб, 2 та 3 липня.

Війна ерефії проти України

Стан на Бахмутському напрямку знову загострився. За словами Маляр, ситуація змінюється дуже стрімко і контроль над одними і тими самими позиціями може двічі на добу втрачатися та відновлюватися.

На сході проти України воюють близько 180 тисяч росіян, дві третини з яких зосереджені на Лимано-Куп'янському напрямку, повідомили у ЗСУ.

Українські захисники 2 липня знищили чергову станцію спостереження росіян на кордоні із Білгородською областю РФ.

Ліквідовано командира загону кадировського спецназу "Ахмат" Євгена Писаренка з позивним "Великий".

Зеленський підтвердив, що Росія атакувала будівлю СБУ у Сумах. Командувач Повітряних сил Олещук доповів президенту про дії щодо посилення ППО.

Кулеба заявив про зміну графіка навчань українських льотчиків на винищувачах F-16, через що, ймовірно, буде зміщено і дату передачі літаків.

Міжнародні відносини

З Сирії вночі випустили ракету по Ізраїлю. Під час удару у відповідь нібито постраждали росіяни.

Кулеба запевняє, що публікації західних видань, у яких український контрнаступ оцінюється як "повільний" чи нібито недостатньо успішний, не впливають на західних чиновників - вони підтримують Україну та розуміють складності поточної наступальної операції.

Україна

Послушник Почаївської лаври отримав п'ять років ув'язнення за вихваляння РФ та дискредитацію ЗСУ.

У ДПСУ повідомили, що з 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ і по всій країні було введено військовий стан, прикордонників намагалися підкупити 684 рази, щоби виїхати за кордон.

Світ

Екс-президент Грузії, нині ув'язнений Михайло Саакашвілі, у понеділок підключився дистанційно до судового засідання у Тбіліському міському суді, де розглядалася справа про розгін акції 7 листопада 2007 року.

У Франції затихають заворушення, які почалися після 27 червня – тоді поліцейські застрелили 17-річного Наеля. М., француза за громадянством та північноафриканця за походженням, він не зупинив автомобіль за їхньою командою. Протестувальники переконані, що вбивство сталося лише тому, що підліток був не білим, влада це заперечує.

Стрілок, який убив двох людей в аеропорту Кишинева, помер у лікарні. 

NYT розповіла, як провів останні хвилини екіпаж приреченого батискафа "Титан".

Оркнейські острови хочуть вийти з Британії – й у Норвегію.

Занепад ерефії

Пробка при в'їзді на Кримський міст до вечора понеділка скоротилася до дев'яти кілометрів, повідомив міністр транспорту півострова Микола Лукашенко в Telegram- каналі.

Медіахолдинг Пригожина закривається і «виходить з інформаційного простору Росії»

Мелітопольщина

ЗСУ продовжують потужний тиск на півдні, слід очікувати «жестів доброї волі» - Гуменюк.

"У полях під Мелітополем неодноразово був зафіксований гусеничний мінний загороджувач ГМЗ-3, що мінує землю зі швидкістю 208 одиниць на хвилину. Дані дії в черговий раз ставлять під загрозу життя цивільних осіб та пересування техніки для обробки полів. Центр національного спротиву просить громадян України на тимчасово окупованих територіях зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо по ґрунтовим дорогам та закликає повідомляти про розміщення та пересування ворога через телеграм-бот.", - йдеться у повідомленні на сайті Центру. 

 

 




Схожі новини: