Депутата міської ради з Мелітополя засудили до позбавлення волі

Переглядів: 517

30 червня 2023 07:53

Депутата міської ради з Мелітополя засудили до позбавлення волі фото
Сергій Золотарьов був в "Опозиційному блоці" - тепер "єдинорос"

Сергій Золотарьов - колаборант з Мелітополя, який був депутатом міської ради, отримав обвинувальний вирок. За рішенням суду він має провести у тюрмі 8 років. 

Після окупації міста росіянами Сергій Золотарьов - на той момент діючий депутат Мелітопольської міської ради від "Опозиційного блоку" (повноважень його позбавили у вересні 2022 року - авт.) пішов на співпрацю з ворогом і став заступником голови псевдоадміністрації, тобто Євгена Балицького. 

"Заступник голови окупаційної адміністрації брав безпосередню участь в захопленні майна ТОВ "АБЗ-ПРОМБУД", ПП "ФУНДАМЕНТ", КП "ЖИТЛОМАСИВ" Мелітопольської міської ради та інших комунальних підприємств міста, а також в організації та знятті Державного прапора України на центральній площі м. Мелітополь та піднятті прапора російської федерації на початку травня 2022 року, особисто керував розподіленням палива для потреб службового автотранспорту окупаційної адміністрації та незаконно створених органів окупаційної влади, в тому числі і правоохоронних, налагоджував та підтримував побутові умови для існування збройних формувань російської федерації та окупаційної адміністрації на захопленій території міста, сприяв у розповсюдженні російської пропаганди та державної символіки країни-агресора тощо", - перелічуються "досягнення" Золотарьова у вироку суду. 

Діяльність депутата була кваліфікована як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Суд визнав його винним та призначив покарання 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. При цьому 15 років Золотарьов не має права обіймати керівні посади у органах влади. 

Наразі Золотарьов перебуває на окупованій території, де будує політичну кар'єру тепер як представник партії "єдина росія". Про це повідомляється на відповідному сайті




Схожі новини: