Заколот вагнерівців - ситуацію вперше прокоментував Байден

Переглядів: 517

26 червня 2023 20:42

Заколот вагнерівців - ситуацію вперше прокоментував Байден фото

Президент США наголосив, що Сполучені Штати та їхні найближчі союзники не причетні до заколоту групи "Вагнера",  - про це він сказав, вперше коментуючи події, які сталися в рф минулими вихідними.

Заяву президента США у Білому домі в понеділок цитує телеканал CNN. 

Президент Сполучених Штатів підкреслив, що доручив команді нацбезпеки уважно стежити за тим, що відбувається у росії і доповідати йому "щогодини", а також підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій.

Байден розповів, що на вихідних говорив з ключовими союзниками США, щоб переконатися, що вони усі мають спільне розуміння подій. 

"Вони погодилися зі мною, що ми не дамо Путіну жодного приводу... звинуватити в цьому Захід або звинуватити в цьому НАТО", – розповів президент США.

"Ми чітко дали зрозуміти, що ми не причетні до цього. Ми не маємо до цього ніякого стосунку. Це частина боротьби всередині російської системи", – зазначив Байден, додавши, що ще занадто рано "робити остаточні висновки" про наслідки заколоту в рф. 

"Ми будемо продовжувати оцінювати наслідки подій цих вихідних і їх вплив на Росію і Україну, але ще занадто рано робити остаточний висновок про те, куди це все йде", – сказав Байден.

Президент Сполучених Штатів в черговий раз підкреслив, що для США дуже важливо залишатися в тісній взаємодії з союзниками і партнерами, продовжуючи стежити за розвитком ситуації.

"Кінцевий результат всього цього ще належить побачити, але незалежно від того, що буде далі, я буду продовжувати стежити за тим, щоб наші союзники і партнери були тісно пов'язані в тому, як ми сприймаємо ситуацію і реагуємо на неї. Важливо, щоб наші дії були повністю скоординованими", – сказав Байден.




Схожі новини: