ОЛЬГА ПІВДЕННА, член НСЖУ: «Господар»

Переглядів: 358

23 червня 2023 15:00

ОЛЬГА ПІВДЕННА, член НСЖУ: «Господар» фото

У соціальні мережі в перші тижні окупації потрапило відео, зняте у селищі міського типу неподалік Мелітополя (нажаль, відео не збереглося). Тоді окупанти розпорядилися познімати з усіх установ українські прапори, а на щоглу на площі перед критим ринком, поряд із селищною радою, вчепили свій триколор.

Хто і як цим займався, ніхто достеменно не знає. Може, нажахані зайдами комунальники, а, може, й ті, хто радо зустрічав загарбників. Проте чужинський прапор майорів над сполоханим селищем недовго. Якийсь чолов’яга передпенсійного, а може й пенсійного віку, не зміг байдуже пройти повз таке неподобство і серед білого дня взяв та й зняв отой окупаційний прапор, зіжмакав його і викинув в урну для сміття, як непотріб.

Та якби ви бачили, як саме він це зробив! Спокійно, не поспішаючи і не озираючись навкруги, гідно, як справжній хазяїн, який раптом помітив у своїй господі якийсь непорядок і повагом усунув його, аби було все так, як годиться.

На відео було видно, як він підходить до щогли, пильно оглядає механізм підняття і спускання прапора, а потім, не кваплячись, починає його опускати. Знявши ненависний символ держави-загарбниці, він зневажливо жмакає його, проте не кидає на землю, мовляв, нічого засмічувати її таким лайном, а відносить і викидає в урну, що стоїть біля входу в будівлю критого ринку. Потім обтрушує руки, як після брудної роботи, і якусь мить пильно дивиться на опустілу щоглу. Він задоволений, що нічого поганського там вже не майорить. А далі тим же неспішним кроком просто йде з площі у власних справах.

У даному разі цей чоловік поводив себе як господар становища. Тобто той, хто має можливість активно впливати на щось на свій власний розсуд.

Я не знаю, про що він думав у той момент. Можливо про те, що нічого отут порядкувати усіляким зайдам, що саме він господар на своїй землі і такі, як він.

 




Схожі новини: