В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї , - РОЗ’ЯСНЕННЯ МВС (ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

Переглядів: 428

23 червня 2023 10:00

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї , - РОЗ’ЯСНЕННЯ МВС (ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА) фото

Що змінилось для власників зброї, в тому числі трофейної, з 23 червня.

Відсьогодні запрацював Єдиний реєстр зброї. Про те, яку інформацію через нього можна буде отримати та надати, розповів в ефірі телемарафону заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

"У першу чергу кожен користувач зброї, кожен власник, отримає можливість зайти в особистий кабінет громадянина, верифікувати себе, побачити ту зброю, яка сьогодні закріплена за цим громадянином, встановити відповідність тієї зброї та інформації, яка знаходиться в реєстрі", - пояснив він.

Також українці зможуть перевірити в особистому кабінеті термін дії свого дозволу на зброю. Це, за словами заступника голови МВС, допоможе зорієнтуватися, коли треба продовжити дію дозволу.

"Для продовження дії дозволу необхідно звертатися тільки тоді, коли підходить термін закінчення такого дозволу", - наголосив Тимченко.

Тобто потреби звертатися до органів поліції або суб’єктів господарювання для зміни дозволу на зброю немає, якщо він не потребує оновлення через терміни свого закінчення. Якщо умовно на початку червня людина отримала паперовий дозвіл, з початком роботи Єдиного реєстру оновлювати дані про себе їй не потрібно.

"Дозвіл буде діяти три роки. І фактично ми можемо говорити, що в повному обсязі реєстр зброї запрацює тоді, коли кожен громадянин змінить свій дозвіл на користування зброєю через три роки", - проінформував правоохоронець.

Щодо "трофейної зброї", тобто відвойованої у ворога, чітких прогнозів представник МВС не надав. За його словами, процедура реєстрації такої зброї нині обговорюється законодавцями, однак нині це питання не врегульоване.

Тимченко зазначив, що ідея створити електронний реєстр зброї не пов’язана з її нелегальним обігом, а покликана наблизити діджиталізацію. За даними міністерства,нині в Україні є понад 700 тисяч власників зброї.

 

 




Схожі новини: