Ольга ГЛУЩЕНКО, «УП»: «Міноборони ерефії змінило інформаційну політику про український наступ»

Переглядів: 403

22 червня 2023 11:47

Ольга ГЛУЩЕНКО, «УП»: «Міноборони ерефії змінило інформаційну політику про український наступ» фото

Фахівці Інституту вивчення війни помітили, що російське Міноборони змінило інформаційну політику щодо висвітлення контрнаступальних дій Сил оборони України. В огляді зазначається, що українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту 20 червня.

Аналітики засвідчують: "Міноборони ерефії продовжує реагувати на українські контрнаступальні операції з відносно високим ступенем узгодженої риторики. Це свідчить: МО зробило висновки зі своїх минулих помилок в управлінні інформаційним простором під час попередніх українських контрнаступів".

У звіті нагадують, що міністр оборони шойгу виступив перед колегією МО 20 червня і почав свою промову з обговорення українських контрнаступальних операцій на кордоні Донецької та Запорізької областей. Також військові експерти додають, що 5 червня він  заявив, що контрнаступ розпочався 4 червня - це збігається з попередньою оцінкою ISW.

шойгу також заявив, що українські війська здійснили 263 атаки 4 червня, але заперечив, що вони досягли успіху, всупереч наявним у відкритому доступі геолокаційним доказам просування українських військ. Вони були неспроможні підготувати єдину відповідь на українські контрнаступи в Харківській і Херсонській областях у 2022-му. Зараз вони адаптувалися і винесли уроки з минулих моментів інформаційного колапсу.

Основні висновки ISW за 20 червня:

- українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту;

- МО ерефії продовжує реагувати на це з відносно високим ступенем риторичної узгодженості, що свідчить: вони зробили висновки з минулих помилок.

рашисти завдали ракетного та безпілотного удару по Україні 20 червня. Вони продовжили дещо посилені наземні обстріли в районі Кремінної. Обидві сторони продовжили наземні обстріли в районі Бахмута. Крім того, окупанти продовжили наземні обстріли вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

Українські війська продовжили контрнаступальні операції на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями. Також продовжено обмежені наземні атаки на заході Запорізької області.

путлєрівці знижують вимоги до проходження військової служби в ерефії, намагаючись збільшити призов. Вони прагнуть використати щорічний військово-технічний форум "Армія-2023" для диверсифікації та розширення своєї оборонно-промислової бази.

Зі скороченнями.




Схожі новини: