«Ми не проти»: виробник винищувачів готовий надати літаки Україні та навчати пілотів

Переглядів: 408

20 червня 2023 17:42

«Ми не проти»: виробник винищувачів готовий надати літаки Україні та навчати пілотів фото
Винищувачі F-16 дуже потрібні Україні

Виробник винищувачів F-16, американська компанія Lockheed Martin, підтримує їх передачу захисникам України. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на інтерв'ю головного операційного директора компанії Френка Сент-Джона.

«Ми готові задовольнити потреби не тільки новими збірками F-16, а й будь-якими модифікаціями F-16, а також навчанням, обладнанням і системами», - повідомив Сент-Джон.

Водночас, за його словами, рішення ухвалюватимуть тільки за підсумками переговорів між Україною, США та іншими західними союзниками.

Як пише FT, Lockheed Martin - найбільший у США оборонний підрядник, але компанія не бере участі в переговорах з урядом безпосередньо.

Сент-Джон наголосив, що захисники України продемонстрували «неймовірний талант до навчання». За його словами, українці швидко освоїли передаеі партнерами озброєння, у тому числі снаряди GMLRS та ракети для ПТРК Javelin виробництва Lockheed Martin та використовують їх "з великою ефективністю".

Він також сказав, що Lockheed може розглянути можливість збудувати базу в Україні або поруч із нею після закінчення повномасштабної війни для навчання та обслуговування озброєнь.

Інфографіка: NV

 

 




Схожі новини: