Верховна Рада хоче визнати Білорусь країною-агресором - ДОКУМЕНТ

Переглядів: 510

19 червня 2023 21:54

Верховна Рада хоче визнати Білорусь країною-агресором - ДОКУМЕНТ фото
Білорусь має відповідати за скоєні військові злочини нарівні з росією

Визнання Білорусі агресором обмежить можливість Мінська допомагати рф, а також допоможе притягти до відповідальності чиновників та стягнути репарації на користь України.

Законопроект із такою ініціативою зареєстрований на сайті українського парламенту. Про це пише Фокус.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що він спрямований на привернення уваги світової спільноти до фактів сприяння та підтримки Республікою Білорусь агресії російської федерації проти України, таких як надання території та інфраструктури для здійснення терористичних атак, спрямованих на територію України, що посилює можливість рф вести бойові дії та спонукає її до ескалації збройної агресії проти України та всього цивілізованого світу.

Крім того, метою визнання Білорусі агресором є обмеження можливості Мінська допомагати росії, а також притягнення до відповідальності білоруських посадових осіб та стягнення репарації на користь України.

У самому документі пропонується схвалити звернення Верховної Ради України про визнання Республіки Білорусь державою-агресором в: Організацію об'єднаних націй,

Європейський Парламент, Парламентську асамблею Ради Європи, Парламентську асамблею НАТО, Парламентську Асамблею ОБСЄ, Парламентську Асамблею ГУАМ, національні парламенти країн світу.

Також автори проекту зазначають, що Білорусь є співагресором і має відповідати за скоєні військові злочини нарівні з російською федерацією.




Схожі новини: