Миротворчий десант: в Україну приїхали лідери африканських країн

Переглядів: 458

16 червня 2023 10:55

Миротворчий десант: в Україну приїхали лідери африканських країн фото

Сьогодні, 16 червня, до Києва прибули Президент Південно-Африканської Республіки, а також голови Замбії, Коморських Островів, Конго-Браззавіля, Єгипту, Сенегалу та Уганди в рамках участі в Африканській миротворчій місії.

Як повідомляється, напередодні Президент ПАР Сиріл Рамафоса приїхав із візитом до Польщі, звідки потягом вирушив до Києва. Він вийшов на станції Немішаєве, яка розташована за 30 км від Києва.

На пероні його зустріли Максим Субх, спецпредставник України у справах Африки та Близького Сходу та Андре Гроневальд, посол ПАР в Україні.

Про це повідомив офіційний Twitter Рамафоса.

Лідери африканських країн завітали до України з метою проведення переговорів з Володимиром Зеленським. Вже сьогодня президент Рамафоса залишить Київ і вирушить до Санкт-Петербурга, де африканська делегація зустрінеться з президентом рф у суботу, 17 червня.

У зв’язку з візитом високих гостей поліція перекрила деякі вулиці у центрі столиці.

Нагадаємо, днями представники групи африканських країн заявили про свій "мирний план". Як повідомляє агентство Reuters, вони пропонують вирішити "конфлікт" шляхом "дипломатичних перемовин". При цьому все ж пропонують рф та Білорусі вчинити на наступним чином:

*  відвести війська з території України;

*  вивезти ядерну зброю з Білорусі;

*  послабити тиск Міжнародного трибуналу на путіна;

*  ослабити санкції.

 




Схожі новини: