Головні новини минулої доби, 12 червня

Переглядів: 449

13 червня 2023 08:04

Головні новини минулої доби, 12 червня фото

Про війну, про світ та про Мелітопольщину.

Війна ерефії проти Украіни

ЗСУ просуваються по флангах під Бахмутом: взято під контроль 16 кв. км території.

Українські захисники звільнили селище Сторожове на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Запорізька окрема бригада територіальної оборони повідомила про звільнення селища Новодарівка Гуляйпільського району Запорізької області.

Компанія Raytheon Technologies планує виготовити ще п'ять батарей системи протиповітряної оборони Patriot для України до кінця 2024 року.

Росіяни мінують завод "Кримський титан" у тимчасово окупованому Армянську та готують терористичний акт із викидом близько 200 тонн аміаку, заявили у розвідц).

Данія спрямовує додаткові боєприпаси Україні на $36 млн. Глава МЗС Данії Расмуссен сказав, що це відповідь на запит України. Загальна вартість допомоги - $36 млн.

Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Харків – вибухи та спалахи. Щит ППО збивав ракети росіян, але є й прильоти.

Керівник новозеландської державної радіостанції RNZ Пол Томсон вибачився за публікацію, як він висловився, "прокремлівського сміття" після того, як у кілька статей про Україну, розміщених на сайті радіостанції, були внесені неавторизовані зміни, які виставляють у вигідному світлі Росію.

Російські військові пропагандисти, зайняті інформаційною компонентою геноцидної війни проти України, повідомили про нібито ліквідацію в ніч на 13 червня начальника штабу 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ генерал-майора Сергія Горячова.

Шойгу підписав указ, згідно з яким усі "добровольчі формування" мають підписати контракт з Міноборони. На це Євген Пригожин заявив, що ПВК "Вагнер" не складатиме "ніяких контрактів із Шойгу".

Військовослужбовців РФ, які були взяті в полон під час рейду Російського Добровольчого Корпусу по Бєлгородській області, повернуто за обміном до Росії, повідомляє РДК у Telegram.

Міжнародні відносини

Адміністрація Байдена розробляє план додавання ще шести країн до Ради Безпеки ООН без права вето, пише The Washington Post. «Ставки високі: Байден прагне домогтися того, щоб ООН залишалася центральним інструментом запобігання конфліктам, навіть незважаючи на зростаючі сумніви щодо її здатності це робити".

Український контрнаступ триває вже кілька днів і може продовжуватись протягом кількох тижнів чи місяців. Такі прогнози озвучив президент Франції Емманюель Макрон під час прес-конференції з лідером Польщі Анджеєм Дудою та німецьким канцлером Олафом Шольцем, передає BFMTV.

Світ

В Італії помер колишній прем'єр-міністр Берлусконі, друг путлєра. Про це повідомляє Corriere della Sera.

Винищувачі Королівських ВПС Великої Британії Typhoon двічі протягом 24 годин вилітали на перехоплення російських літаків, що летіли поблизу повітряного простору НАТО. Про це повідомляє Sky News з посиланням на британське Міноборони.

Трамп прилетів до Маямі, де йому 13 червня мають висунути обвинувачення у справі про зберігання секретних документів. Про це повідомляє CNN.

В ніч з 11 на 12 червня відбувся фінальний матч чемпіонату світу U-20. Уругвай мінімально переміг Італію завдяки голу Родрігеса на 86-й хвилині. У матчі за третє місце Ізраїль обіграв Південну Корею (3:1).

Мелітопольщина

Російські окупанти підірвали греблю в районі Новодарівки Запорізької області, але це не вплине на наступ ЗСУ,  - повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

У тимчасово окупованому Мелітополі підірвали російський тепловоз, який використовували для транспортування палива на фронт.

"Ми розтягнемо фронт, зменшимо щільність військ на Запорізькому напрямку, дамо можливість нашим військам в районі Оріхова також почати рухатися на Токмак та Мелітополь. Це найкращий варіант для розширення географії фронту", - вважає експерт
Світан.

Збройні Сили України мають успіх у наступальній операції на Бердянському напрямку, повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов. Він відмітив, що в ході ведення наступальної операції війська ударного угруповання Сил оборони України протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до 1 кілометру, площа території взятої під контроль склала до трьох квадратних кілометрів.

 




Схожі новини: