Про війну, про екокатастрофу, про світ та про Мелітопольщину

Переглядів: 552

11 червня 2023 09:45

Про війну, про екокатастрофу, про світ та про Мелітопольщину фото

Головні новини минулої доби, 10 червня.

Війна ерефії проти Украіни

Українські сили досягли локальних успіхів у Запорізькій області , - повідомив  американський ISW, посилаючись на супутникові данні.

Рашистьські окупанти атакували Україну балістичними та крилатими ракетами, а також дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч на 10 червня.

В Одесі внаслідок атаки дронів в ніч на 10 червня постраждало 290 квартир у 11 будинках. Протягом дня комунальні служби ліквідовували наслідки: знімали аварійні фасадні елементи, віконні рами, прибирали скло, аварійні дерева, затягували вікна плівкою, вивозили сміття. До робіт було залучено 15 одиниць техніки та понад 100 співробітників, вивезено 230 тонн зруйнованих елементів.

Екологічна катастрофа навколо Каховки, заподіяна рашистами

Руйнування греблі Каховської ГЕС стало справжньою екологічною катастрофою. Вже масово гинуть тварини та риба, сильно постраждали сільськогосподарські землі, а екосистема регіону по суті почала руйнуватися. В результаті постраждалі території незворотно зміняться (ВВС).

Головне управління розвідки Міноборони опублікувало перехоплення телефонної розмови російського окупанта з позицій на півдні України, в якій він зізнається, що місцевих жителів після прориву дамби Каховської ГЕС росіяни не рятували, мало того - вони забирали у місцевих плавзасоби, щоб врятуватися самим.

Міжнародні відносини

Київ з неанонсованим візитом відвідав премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та оголосив про виділення нового пакету військової допомоги для України на суму у 500 мільйонів доларів. Також він пообіцяв передати Україні російський транспортний літак Ан-124, затриманий минулого року в Канаді.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував Організацію об'єднаних націй за мляву реакцію на підрив росіянами Каховської гідроелектростанції та нагадав, що одразу після трагедії в ООН взагалі вирішили "відзначити" день російської мови.

У Резнікова вважають, що Азія починає підтримувати Україну. Приклад: Японія та Південна Корея.

Світ

«Манчестер Сіті» переміг «Інтер» з рахунком 1:0 у фіналі Ліги чемпіонів та вперше у своїй історії став тріумфатором турніру.

Четверо дітей знайдені живими через 40 днів після авіакатастрофи в Колумбії.

Мелітопольщина

У тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області окупанти закрили для відвідування територію у західній частині міста навколо міського моргу.




Схожі новини: