ООН прибула до Херсону: що дасть цей візит

Переглядів: 659

10 червня 2023 16:05

ООН прибула до Херсону: що дасть цей візит фото

Сьогодні, 10 червня, делегація ООН прибула на підконтрольну Україні частину Херсонської області, яка постраждала від терористичних дій окупантів рф на Каховської ГЕС.

Про це пише CNN, та Херсонська ОВА у Telegram.

Високопосадовці зустрілися з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним і говорили про потреби регіону та наступні надходження допомоги.

“Питна вода, продуктові набори, матеріали для ремонту житла, медикаменти прямують до Білозерської громади та Херсону. Вони найбільше постраждали через підтоплення”, – повідомили в ХОВА.

Координаторка гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніз Браун під час візиту до Білозерки зазначила, що через теракт рф повінь у підконтрольних Україні населених пунктах постраждало щонайменше 17 тисяч осіб, і ця цифра зростає.

“Катастрофа також торкнулася людей у районах, що знаходяться під контролем росії, але наразі ООН не має доступу до цієї частини країни”, - каже Браун.

В ООН знов стурбовані обстрілом загарбниками рф Херсона під час евакуації населення із затоплених зон та закликали москву надати доступ гуманітарним організаціям до лівого берега.

Країни-члени ООН, серед яких США, Японія, а також низка європейських держав-партнерів України, висловилися щодо ситуації з обстрілом росіянами Херсона та його околиць під час евакуаційних заходів.

“Висловлюємо глибоку стурбованість повідомленнями про обстріл Херсона під час евакуації з районів, затоплених після підриву дамби Каховської ГЕС. Як повідомила херсонська місцева влада, сьогодні в місті внаслідок обстрілів під час операції з евакуації постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, у тому числі поліціянти, медики та рятувальники”, – йдеться у заяві західних країн.

Крім того, ООН та європейські держави-партнери України рішуче засудили обстріли районів евакуації та закликали кремль припинити вогонь, дати можливість врятуватися цивільному населенню.

 




Схожі новини: