Про війну, про Каховську ГЕС, про світ та про Мелітопольщину

Переглядів: 573

10 червня 2023 07:56

Про війну, про Каховську ГЕС, про світ та про Мелітопольщину фото
Пошло!

Головні новини минулої доби.

Війна рашистів проти України

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на запорізькому напрямку російські війська тримають оборону, там тривають позиційні бої. За словами Маляр, українські війська ведуть активні наступальні дії в районі Бахмута, де російські війська підтягують резерви та намагаються утримати свої позиції.

США оголосили про новий пакет допомоги Україні: ракети для Patriot, системи ППО і ракети HAWK. Пакет на загальну суму до $2,1 млрд містить критично важливі засоби протиповітряної оборони та боєприпаси й надається в межах Ініціативи сприяння безпеці України.

Над Одещиною під час ворожої атаки БпЛА силами протиповітряної оборони всі "Shahed-131/136" знищено, внаслідок падіння уламків сталася пожежа, загинули 3 цивільних особи, понад 10 отримали поранення.

Екологічна катастрофа, заподіяна рашистами

Перехоплення СБУ підтвердило: Каховську ГЕС підірвала диверсійна група окупантів. Окупанти хотіли шантажувати Україну підривом греблі та влаштували техногенну катастрофу на півдні країни.

У МАГАТЕ заявили про запуск програми допомоги Україні у віддовідь на затоплення дамби у Новій Каховці. Гендиректор Гроссі днями очолить місію МАГАТЕ в Україні: "Сьогодні я запускаю програму допомоги Україні у відповідь на затоплення дамби в Новій Каховці та запит Президента Зеленського щодо міжнародної допомоги".

Світ

У США оголосили зміст звинувачень проти Трампа у справі щодо зберіганні секретних документів. В ньому 37 пунктів, у т. ч. дача неправдивих показань та злочинна змова.

Президент Казахстану Токаєв не братиме участі у Петербурзькому економічному форумі (ПМЕФ) у середині червня. Замість нього поїдуть віце-прем'єр Скляр та заступник міністра національної економіки Жаксиликов. Раніше Токаєв розкритикував Євразійський економічний союз (ЄАЕС), а також заявив про небажання політичної інтеграції з Москвою.

Міжнародні відносини

Більшість суддів Міжнародного суду ООН ухвалили рішення про долучення 32 держав до позову України проти Росії через порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Голосами чотирнадцяти суддів МС ООН проти одного до позову України на етапі попередніх долучились, серед іншого 26 держав-членів Європейського Союзу, окрім Угорщини, а також Австралія, Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Ліхтенштейн і Велика Британія.

Шольц і Дуда їдуть до Парижа до Макрона: тема – НАТО для України. Очікується, що зустріч буде присвячена прагненню України до членства в НАТО та гарантіям безпеки від союзників напередодні липневого саміту НАТО.

Мелітопольщина

- Цього тижня, - повідомляє телеграм міського голови Федорова, - два потужних промислових генератора отримали від німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за сприяння муніципалітету Берліна. При втечі загарбники залишають людей ні з чим. Тож генератори - це топ-рятівники в перші дні після деокупації.

"Сезон літньої бавовни дістався до поки що окупованого Генічеська Херсонської області". Як повідомляють місцевий телеграм-канал "Генічеськ ua" та кримська інформагенція "Центр журналістських розслідувань", на Арабатській стрілці біля села Щасливцеве зафіксовано "прильоти" по пансіонату "Експрес", де розмістилися військовослужбовці Росгвардії.

«МВ»

Хто поздоровив нас з днем журналістики та відновленням роботи сайту? Реєстр вже майже готовий для публікації, але…




Схожі новини: