У Мелітополі керівницям "мінпраці та соціальної політики" повідомлено про підозру

Переглядів: 536

6 червня 2023 12:07

У Мелітополі керівницям мінпраці та соціальної політики повідомлено про підозру фото
Олена Мартиненко та Світлана Кривоніс працюють у фейковому соціальному міністерстві

Так звана "міністерка праці та соціальної політики" та її заступниця можуть потрапити за ґрати на тривалий термін. Наразі мешканкам Мелітополя повідомлено про підозру. 

Служба безпеки України продовжує документувати та розслідувати злочини, які вчиняють мешканці окупованих територій, працюючи на ворога. Серед них і керівники численних відомств, створених фейковою владою, зокрема "міністерка праці та соціальної політики" та її заступниця. Хоча силовики й не називають прізвищ, колаборанток "засвітили" пропагандисти. Тож достеменно відомо, що очолює фейкове міністерство Олена Мартиненко, яка до повномасштабної війни продавала білети на льодовій арені, а її правою рукою є Світлана Кривоніс - в минулому начальниця відділу виплат Управління соцзахисту Мелітопольської міськради. 

"Колишня білетерка льодового палацу Мелітополя була призначена на посаду «міністра» за особистої протекції батька гауляйтера частини Запорізької області - балицького. На цій «посаді» вона виконувала завдання кремля щодо переналаштування соціальної сфери регіону під стандарти країни-агресора", - повідомляють в СБУ. 

Найгірше, що пані Мартиненко наказала сформувати списки проукраїнськи налаштованих мешканців Мелітопольського району, а потім передала їх до "правоохоронних органів" окупаційної влади. А ще фейкова міністерка на агітаційних заходах розповідала містянам, що "росія тут назавжди та закликала до підтримки та всілякої допомоги окупаційним військам". 

"Її заступниця з перших днів окупації регіону виправдовувала повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та пішла на співпрацю з окупаційною владою. Вона виконує усі накази кремлівського режиму щодо примусової паспортизації місцевого населення. Мешканці, які  не мають російського паспорту, за її вказівкою, позбавляються права на соціальну підтримку", - зазначають в СБУ. 

Наразі обидві керівниці підозрюються у добровільному зайнятті посад у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Поки зловмисниці знаходяться на окупованій території, однак СБУ знає про місця їх перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

 

 




Схожі новини: