Річард ГУКЕР, старший науковий співробітник Atlantic Council: "Контрнаступ має всі шанси відвоювати Крим"

Переглядів: 506

5 червня 2023 11:27

Річард ГУКЕР, старший науковий співробітник Atlantic Council: Контрнаступ має всі шанси відвоювати Крим фото

Доля Криму може вирішитися у Мелітополі. Ідеальний сценарій спецоперації від американського експерта (зі скороченнями).

Повернення Криму стоїть у верхній частині списку оперативних побажань українського генштабу, вважає американський експерт, якого цитує Ліга.net

Від гунів та монголів до британців, більшовиків та німців багатьом арміям загарбників вдалося завоювати Крим. Крім того, бойовий дух України, майстерність керівників армії та загальновійськові можливості перевершують російські. А розгортання до одинадцяти нових бригад із чудовим західним спорядженням значно зміцнило сухопутні сили.

Як може виглядати кримський наступ? Українські військові можуть проводити складні операції з використанням безпілотників, артилерійських ударів і сил спеціальних операцій. Однак є і кращий спосіб, з меншими втратами.

Він передбачає зосередження біля Дніпра більшої частини нових мобільних бригад, великого автомобільного та залізничного вузла на південному сході, далеко за межами досяжності російської артилерії, перш ніж прорвати лінію фронту та рушити у бік Запоріжжя. Звідси оперативною метою буде захоплення Мелітополя та перекриття сухопутного мосту з Росії до Криму.

Відкрита рівнинна місцевість півдня та відносно добра мережа доріг створюють сприятливі умови для мобільних операцій та матеріально-технічного постачання. Зусилля з підтримки включатимуть тиск на Донецьк і Луганськ, щоб утримати там російські війська.

Якщо спроба перерізати сухопутний міст Росії виявиться успішною, можна буде розглянути два варіанти. Один із них - повернути на захід та ізолювати російські війська на Херсонщині. Або повернути на схід і спробувати повернути Маріуполь.

У будь-якому разі захоплення Мелітополя викличе кризу серед російського політичного та військового керівництва, оскільки російські сили на півдні та сході будуть відрізані одна від одної. Це також заохотить подальшу міжнародну підтримку України.

 




Схожі новини: