За вашу і нашу свободу!

Переглядів: 447

5 червня 2023 09:27

За вашу і нашу свободу! фото

Вітаю вас, шановні друзі «МВ»! - сподіваюся, вас на нашому сайті більшість.

Вітаю вас, опоненти! - ми визнаємо право на дискусію, якщо вона цивілізована. Вітаю вас, випадкові гості! - сподіваюся, вам буде цікаво і ви затримаєтесь у нас надовго.

Вітаю вас напередодні 6 червня. У 1799-му в цей день народився Олександр Пушкін - геніальний поет, майже вільна людина, часом, на жаль, великодержавний шовініст і «такий собі» видавець. А у 1994-му цей день став професійним святом українських журналістів.

А ще зараз в нашого сайту друге народження. Він щоденно працював з 2002-го, а 21 березня 2022-го ми, керівники «МВ-холдингу», із сльозами на очах призупинили його діяльність. Бо одне з правил журналістики – не припускати надмірного ризику для людей, а він був.

В той «чорний» день рашисти викрали трьох наших журналісток, а також мене з дружиною і старшою донькою. Нам пропонували стати колаборантами, ми відмовилися, через декілька годин усіх відпустили - то був варіант «лайт». Мою родину суттєво підтримало те, що в нас було не тільки українське громадянство, але й ізраїльське. Але у моїх колег і колежанок такої «броні» не було - і ми вирішили те, що вирішили.

І ось ми починаємо, точніше - продовжуємо після перерви. І з яким колективом! Наші автори - зірки журналістики! Нас вітають люди, яких поважаю не тільки я - будь-хто, хто з ними спілкується!

Ми працюємо для вас! За вашу і нашу свободу! Слава Україні! Переможемо!




Схожі новини: