Чи є напівфабрикати для вегетаріанців

Переглядів: 852

18 травня 2023 07:05

Чи є напівфабрикати для вегетаріанців фото

Заведено вважати, що вегетаріанство – це дуже складно, до того ж харчування дуже однотипне. Але сьогодні є всі підстави, щоб посперечатись з цим твердженням. Адже в спеціалізованих магазинах можна обрати вегетаріанські напівфабрикати, які представлені в широкому асортименті, так само як і безліч інших продуктів.

Отже, вегетаріанцям можна харчуватись різноманітно, до того ж на приготування їжі не доведеться витрачати багато часу. До того ж рослинні продукти несуть в собі багато користі. Якщо раніше люди могли собі дозволити приділяти багато часу на приготування їжі, то зараз ритм життя набагато вищий, тому витрачати години на стояння перед плитою – це велика розкіш. Сучасна швидкість не дає багато часу на створення кулінарних шедеврів.

Саме цим можна пояснити той факт, що у великих містах великим попитом користуються напівфабрикати, на приготування яких йде мінімум сил та часу. Це стосується в тому числі і тих, хто дотримується релігійних постів, чи сповідує вегетаріанство.

Які напівфабрикати користуються найбільшою популярністю серед вегетаріанців

В спеціалізованих магазинах є багато різних страв-напівфабрикатів. Але серед них є ті, які купують найчастіше. Серед них можна виділити вареники з квашеною капустою. Адже це не просто продукт для вегетаріанців, це страва, яка продовж довгих років готувалася в простих сім’ях, які не дотримуються жодних дієт чи харчових переконань.

У варениках немає барвників чи консервантів, на відміну від решти багатьох страв, які є на ринку. Склад максимально простий: капуста та тісто (борошна, вода і сіль), найголовніше – жодних складових тваринного походження. Процес приготування дуже простий. Для цього достатньо поставити воду у каструлю та закип’ятити її. Після цього в неї кидають вареники та варять їх приблизно десять хвилин.

Капустяні котлети. Це ще один популярний напівфабрикат, який не містить нічого тваринного. Готувати такі котлети можна за будь-якого приводу. Ця страва буде ідеальною не тільки для тих, хто сповідую вегетаріанство чи дотримується церковного посту. Для приготування на виробництві використовують білокачанну капусту та спеції, тут теж немає барвників та консервантів. На приготування йде ще менше часу, ніж у випадку з варениками. На розігріту пательню с рослиною олією викладають напівфабрикати і обсмажують їх по 2-3 хвилини з кожного боку.

Котлети з нуту. Виходять дуже смачні та ніжні страви з бобової культури. Зазвичай ті, хто їх куштує залишаються задоволеними. Нутові котлети містять велику кількість білка, натомість підсилювачі смаку та консерванти в них відсутні, як і інші шкідливі інгредієнти. До того ж ці котлети не тільки надзвичайно смачні, а ще й корисні.

Вегетаріанські пельмені. Замість класичного фаршу в цих напівфабрикатах використовується окара. Це соєвий сир, основу якого складають соєві боби. Зазвичай інгредієнти цих пельменів обмежуються невеликим списком: борошно, сіль, цибуля, окара та чорний перець – нічого зайвого та шкідливого. Котлети з буряку. Страва з незвичним, але приємним смаком, вона обов’язково сподобається тим, хто полюбляє цей коренеплід. Окрім буряку в складі є манка, цибуля та приправи.

Які ще є напівфабрикати

Можна виділити наступні групи напівфабрикатів, які не містять тваринних компонентів:

  • Вареники;
  • Котлети;
  • Нагетси;
  • Фрикадельки;
  • Пельмені та інше.

Насправді напівфабрикатів у сучасних вегетаріанських магазинах, наприклад, таких як «Пан-і-Веган», більш ніж достатньо. Тому тим, хто робить перші кроки, відмовляючись від м’яса, не варто перейматися одноманітністю страв.




Схожі новини: