Сучасні види друку

Переглядів: 730

24 квітня 2023 18:28

Сучасні види друку фото

Створення сувенірної продукції та реклами на тканинах стало для бізнесу своєрідною паличкою-виручалочкою. Майстерна вишивка на кепках чи кольоровий друк на футболках розкручують торгову марку куди успішніше, ніж найдорожча реклама. Варто лише вибрати модель виробу, що найкраще підійде для цільової аудиторії. Підібрати принт та спосіб друку допоможуть спеціалісти компанії Пакотек.

Різноманітність видів друку дозволяє обрати доступний та ефективний інструмент для реклами. Друк можна здійснити на будь-якому виді текстилю, щоб отримати продукт для промо-акції, створити корпоративний стиль чи оформити інтер’єр. Нанесення зображення дозволить реалізувати будь-яку ідею. Якій технології варто надати перевагу? Не існує ідеальної. Вона обирається відповідно до виду виробу та розмірів партії.

Для друку на рівній поверхні, наприклад, на хустках та скатертинах можуть використовуватися одні методи, та вони зовсім не підійдуть для оформлення футболок чи інших речей складної форми. Окрім цього, не кожна технологія підходить для текстилю. Що робити? Вам допоможуть спеціалісти.

Шовкографія

Цей метод походить із стародавнього Китаю, де виготовляли якісний шовк. Технологія передбачала продавлювання фарби через трафарет. Сітку прикладали до тканини, а потім накладали на неї фарбу. Сучасна, дещо удосконалена шовкографія – метод, який дозволяє створити деталізоване зображення на будь-якому матеріалі не залежно від розміру. Кожен із наявних кольорів потребує створення свого трафарету, тобто для відтворення малюнку, що має 5 кольорів, потрібно саме 5 рам.

За допомогою шовкографії можна отримати дуже насичений, випуклий принт. Нанесене зображення є стійким, може навіть пережити термін експлуатації готового виробу. Можливості технології неймовірні й дозволяють надати зображенню бажаного візуального ефекту, що досягається за рахунок використання світловідбивних чи, наприклад, металізованих фарб. Шовкографія є дуже вигідною, коли мова йде про друк від 100 екземплярів.

Сублімаційний друк

Метод сублімації відмінно підходить для роботи з тканинами, що мають у складі синтетичні нитки, хоча б 60%. Фарбу наносять на термотрансферний папір. Потім, за допомогою термопреса переносять на тканину. Фарба під впливом високої температури глибоко проникає у волокна, формуючи чітке та стійке зображення.

Малюнок може бути складним і багатоколірним, а розмір партії – за бажанням замовника. Це дуже екологічна технологія, що дозволяє отримати двостороннє зображення. Її доцільно використовувати для виробництва прапорів.

Трансфер

Метод передбачає перенесення барвника з розігрітої плівки. Спеціальна плівка укладається на тканину. На ній є дзеркальне зображення. Виріб притискають термотрансферним пресом. Середовище розігрівається до 180°С. Плівка притискається до тканини дуже тісно і, через 20 секунд виріб виймається з-під преса. Потім плівку знімають – виріб готовий.

Термотрансфер вважають кращим варіантом для друку на кепках, спецодязі, футболках та прапорах. Він оптимально підходить для нанесення на натуральних тканинах, хоча іноді може використовуватися й для друку на синтетиці, якщо вона витримує вплив високих температур. Єдина вимога – білий колір тканини.

Цифровий друк

Це дуже проста технологія, адже що може бути легше, ніж завантажити зображення та роздрукувати його на принтері. Це куди простіше, ніж виготовляти для кожного нового зображення нове кліше. Суть технології полягає у відтворенні зображення з електронного файлу. Готовий малюнок виходить дуже чітким, фотографічним.

Цифровий друк вважається найбільш швидким методом для нанесення зображень. Він економічно вигідний, коли мова йде про невеликі та середні партії. Готовий малюнок набуває бажаного кольору та дозволяє тканині дихати.

Щоб отримати якісний друк на футболках чи на іншому одязі, скористайтеся послугами Пакотек. Фахівці компанії допоможуть підготувати файл та оберуть оптимальний спосіб друку, щоб виконати замовлення максимально швидко. Зайдіть на https://packotek.com.ua/ і, зможете ознайомитися з наявним спектром послуг.




Схожі новини: