Лікар розповів, як прискорити одужання при ГРВІ

Переглядів: 1036

29 січня 2023 14:01

Лікар розповів, як прискорити одужання при ГРВІ фото

Одне з правил: пішовши на лікарняний, не варто мучити свій організм активними фізичними вправами

Якщо вірус вже з вами …

Кажуть, що якщо лікувати застуду або ГРВІ, то вона пройде за 7 днів, а якщо ні, то за тиждень. Однак іноді трапляється і так, що хвороба навіть не думає відступати і через 10 днів після першого стрибка температури.

Як прискорити одужання після зараження ГРВІ, розповів лікар-терапевт Олексій Хухра.

Він зазначає, що хвороба проходить, коли організм самостійно її переборе. Для цього потрібен час. Проте є способи допомогти організму впоратися з підступним вірусом швидше.

Секрет швидкого одужання

Олексій Хухра запевняє, що відправившись на лікарняний, деякі люди намагаються максимально «ефективно» провести час, що звільнився. Наприклад, починають робити зарядку вранці, бігають у парку або намагаються навести порядок в квартирі, гаражі. Така активність може дорого обійтися: хвороба затягнеться і самопочуття — погіршиться.

— При вірусних захворюваннях дуже часто у нас знижується рівень лейкоцитів (клітин, які борються із запаленнями в організмі) в крові. Тому, якщо людина починає скакати і переохолоджуватися, коли ще не одужала як слід, то вона поверх вірусної інфекції може «хватанути» бактеріальну. Це відразу ускладнить ситуацію. Тому хворій людині і дають трохи часу, щоб його імунітет оговтався від тимчасового імунодефіциту, — пояснив терапевт.

За його словами, найкращою стратегією поведінки на лікарняному є посилене харчування і заповнення дефіциту вітамінів в крові.

— Наприклад, важливо стежити за рівнем вітаміну D. Він безпосередньо впливає на ефективність імунітету. Якщо доведено низький рівень вітаміну D і людина захворіла, то час пити вітаміни. Також треба висипатися, харчуватися нормальною їжею в достатній кількості і уникати вживання алкоголю, — підкреслив Хухра.




Схожі новини: