Binance втрачає активи: $12 млрд зникли менш ніж за 60 днів

Переглядів: 1162

12 січня 2023 12:35

Binance втрачає активи: $12 млрд зникли менш ніж за 60 днів фото

Тільки 6 січня клієнти вивели $360 млн

Binance, найбільша у світі криптовалютна біржа, щосили намагається утримати активи.

Після краху конкуруючої біржі FTX інвестори в останні тижні виводили свої криптовалюти, і, незважаючи на запевнення генерального директора Чанпен Чжао про те, що ситуація стабілізувалася, відтік коштів прискорюється. За даними компанії Defillama, яка займається збором даних про криптовалюти, 6 січня клієнти вивели $360 млн.

13 грудня Nansen, фірма зі збору даних про криптовалюти, повідомляла, що за попередній тиждень Binance втратила $3 млрд активів, що становило 4% загального обсягу активів компанії на той момент. Розслідування Forbes USA показало, що насправді Binance майже відразу втратила 15% своїх активів після повідомлення Чжао (широко відомого як CZ) у Twitter, у якому він занизив розмір виведення коштів зі звіту Nansen.

Майже чверть активів Binance було виведено з біржі менш як за два місяці.

Недовіру інвесторів найкраще видно з прикладу Binance Coin (BNB) і Binance USD (BUSD) — двох токенів, які мають ім’я біржі. За останні два місяці BNB втратив 29% своєї вартості, і, за оцінками Forbes USA, на Binance залишилося близько 29 млн. токенів, що на 51% менше, ніж було заявлено біржею 10 листопада. Тим часом кількість стейблкоїнів BUSD на біржі скоротилася на 40%.

Є й менш помітні події, через які Binance втрачає довіру і свій вплив. У той час, як з листопада чисті активи впали на 24%, інвестори таких відомих токенів, як matic, ape та gala, скоротили свої активи на біржі на 40-50%.




Схожі новини: