5 продуктів, у яких найбільше вітаміну C

Переглядів: 964

7 грудня 2022 12:16

5 продуктів, у яких найбільше вітаміну C фото

Щоб заповнити дефіцит вітаміну С, потрібно їсти більше продуктів, де його дуже багато.

Про користь вітаміну С сьогодні не знає, хіба що дитина. Список його корисних властивостей величезний. Ось лише деякі: він є тим двигуном, який допомагає імунітету працювати на повну міць, є активним антиоксидантом, допомагає організму регулювати рівень згортання крові, відновлює потрібний обсяг ліпідів. Також вітамін С робить наші кістки міцними, а м’язи еластичними. При нормальному рівні вітаміну С, людина стає набагато стійкішою до підвищених фізичних навантажень і мало піддається атакам різних вірусів.

Однак при цьому, більшість сучасників слабко уявляє, як заповнити дефіцит цього вітаміну. Як правило, перелік найкорисніших і найбагатших їм продуктів починається і закінчується цитрусовими. Адже їх набагато більше.

Ось Топ-5 за вмістом вітаміну С

Шипшина. Плоди цієї рослини здатні не тільки накопичувати вітамін удосталь, але й успішно зберігати його протягом тривалого часу. Невипадково при застуді медики часто призначають чай із сушених ягід шипшини.

Червоний перець. У ньому багато не лише вітаміну С, а й А. Разом ці речовини є тією самою основою, яка робить перець незамінним для підтримки здоров'я кровоносних судин.

Петрушка. Ця зелень багатьом людям подобається не лише смаком та корисністю, але й невибагливістю – виростити зелені соковиті пагони можна навіть на власному підвіконні.

Чорна смородина. Ягоди дуже люблять прихильники народної медицини, тому що вони багаті ще й на калій, фосфор і залізо. Якщо пити напій зі смородини усю зиму, то віруси вам будуть не страшні.

Обліпиха. Ще одна ягода, яка допомагає протистояти вірусам в осінньо-зимовий період та підвищує стійкість організму до хвороб під час стресових ситуацій.




Схожі новини: