Авторський дизайн квартир

Переглядів: 1402

9 листопада 2022 18:31

Авторський дизайн квартир фото

Авторський дизайн квартир - це модний сучасний напрям в сфері дизайну інтер'єрів. Якщо бюджетні стандартні проекти, зазвичай, базуються на традиційних прийомах, відомих стилях і вже готових варіантах, авторські рішення вирізняються атиповістю і індивідуальним підходом. Наприклад, в компанії Ionosfera дизайнери прислухаються до побажань замовника та його вподобань, адаптуючи їх на базі архітектурних особливостей приміщень та популярних течій і створюючи цілком нові оформлення.

Специфіка авторських проектів

Створення авторського дизайну - це не лише виготовлення кількох планів та ескізів, це повноцінний набір рішень та документів, котрі враховують все, починаючи з особливостей комунікаційних мереж і до найменших елементів декору. Наприклад, щоб інтер'єр квартир в авторському стилі вийшов вдалим, спеціаліст завжди враховує наступні критерії:

1. Особливості розташування інженерних систем та вузлів. Якщо це квартири первинного ринку і власник може вибирати планування, або ж якщо планується серйозна перебудова, автор дизайн-проект повинен врахувати комунікації при виборі функціонального призначення приміщень. Наприклад, розміщення та оформлення кухні чи санвузла залежить від доступу до води та каналізації.

2. Архітектурні особливості квартири. Дизайнери зі студії Іоносфера обов'язково оцінюють всі нестандартні конструкції та архітектурні особливості помешкання, адже завдяки їм можна створити індивідуальний та неповторний дизайн квартири. Для прикладу, невеликі ніші варто використати для розміщення вбудованих систем для зберігання речей.

3. Яскравість природного освітлення для кожної кімнати. Для створення авторського дизайну важливо розуміти, яка кількість сонячного світла потрапляє в кожну кімнату на протязі дня. Цей фактор допомагає точніше підібрати оптимальну кольорову гаму, адже для темних кімнат більш актуальні теплі світлі відтінки, тоді як приміщення з великою кількістю натурального світла терпимі до холодних тонів та темних оформлень.

4. Персоналізація об'єкта. Тільки професіонал здатен врахувати всі побажання замовника та перенести їх в реальність так, щоб на 100% використати потенціал квартири. Наприклад, можна адаптувати дизайн інтер'єру в стилі лофт для маленької квартири, або перетворити класичне 2-кімнатне житло в простору студію чи навіть виділити квадратні метри для цілком нового об'єкту: зеленого куточка, спортзалу чи зони для медитації.




Схожі новини: