iPhone 12 і iPhone 12 Pro - основні відмінності

Переглядів: 570

17 листопада 2021 18:26

iPhone 12 і iPhone 12 Pro - основні відмінності фото

Нова лінійка гаджетів від всесвітньо відомої компанії Apple має величезний попит серед користувачів. Вона була представлена восени 2020 року і включала в себе декілька пристроїв:

  • iPhone 12;
  • iPhone 12 Mini;
  • iPhone 12 Pro;
  • iPhone 12 Pro Max.

Популярність даної серії легко пояснюється тим, що виробник значно поліпшив якість гаджетів, додав безліч абсолютно нових можливостей і функцій. Але під час вибору моделі із серії можливо впасти у фрустрацію. Кожна модель має певні переваги, тож буває важко обрати варіант, який підійде найкраще.

Сьогодні пропонуємо порівняти дві найбільш популярні моделі - Айфон 12 та iPhone 12 Pro. Ми розберемося з можливостями кожного продукту, їхніми основними перевагами та функціями. Прочитайте матеріал, щоб в рази полегшити вибір телефону.

Цінова політика лінійки

Першим фактором, котрий потрібно оцінити при виборі являється ціна кожної моделі. Орієнтовна вартість iPhone в мінімальній комплектації (64 ГБ) складає близько 23 000 гривень, в той час як комплектація на 128 ГБ і 256 ГБ має ціну 26 000 та 31 000 гривень відповідно.

Варто зазначити, що мінімальна комплектація для iPhone 12 Pro складає 128 ГБ і вартість такої моделі стартує від 29 000 гривень. Варіант гаджету на 256 ГБ обійдеться вам щонайменше у 32 000 гривень, а от за Айфон із вмістом пам’яті 512 ГБ затягне не менше ніж на 35 000 гривень. Якщо ваш бюджет обмежений, то краще надати перевагу класичній моделі, але з більшим вмістом пам’яті. Але якщо ви не обмежені в фінансових можливостях, то тоді вам точно сподобається функціонал iPhone 12 Pro.

Основні відмінності моделей

В загальному зовнішній вигляд обох моделей практично ідентичний, деякі відмінності можна помітити лише на задній панелі. Одна з основних відмінностей полягає в кількості камер: iPhone 12 має їх лише дві, в той час, як версія Про доповнена трьома модулями для зйомки. Загальний дизайн моделей практично не відрізняється: тонка рамка, виступ для камери в верхній частині екрану, магніт для зарядки та вуглуваті форми.

Внутрішнє наповнення гаджетів теж не має особливих відмінностей, але ось найбільш помітні для користувачів:

  1. Вага Айфону 12 Про на 25 грамів більша за габарити молодшої моделі.
  2. Версія Pro має значно кращі характеристики камери та ряд корисних можливостей для зйомки.
  3. Корпус класичної моделі виконаний із скла та алюмінія, а версія Pro має в числі матеріалів скло та хірургічну сталь.
  4. iPhone 12 Pro порадує користувачів значно кращими налаштуваннями яскравості, що дозволить користуватися гаджетом навіть в сонячну погоду.

Важливо що версія Про пропонує більший максимально доступний обсяг пам’яті, а от тим, хто обере класичну модель доведеться обмежитися місткістю до 256 ГБ.

Палітра колькорів

Різноманіття кольорів для iPhone 12 як завжди на висоті - виробник створив багато нових відтінків і покращив уже існуючі варіанти оформлення. Що ж до версії Pro, то ті хто її обере все ж буде обмежений у виборі кольорів корпусу. Але не варто при виборі особливо зважати на цей параметр, адже нині існує величезна кількість чохлів, котрі дозволяють змінити дизайн гаджету до невпізнаваності.

Який гаджет краще придбати?

Якщо ви обираєте між iPhone 12 та iPhone 12 Pro, то повинні розуміти, що все ж особливої різниці між двома цими пристроями немає. Якщо ви вважаєте, що побачите в версії Про щось разюче, то очевидно вас чекатиме розчарування. Звісно, якщо ви не обмежені в бюджеті або бажаєте отримати поліпшену камеру, то для вас кращим варіантом стане модель Pro. Але якщо ви плануєте використовувати гаджет для повсякденних потреб і камера для вас не грає особливої ролі, то буде цілком достатньо класичної версії.

*




Схожі новини: