Кашпо для вазонів: різновиди та їх характеристики

Переглядів: 623

20 вересня 2021 14:59

 Кашпо для вазонів: різновиди та їх характеристики  фото

Кашпо виступає виразним елементом для оформлення інтер'єрів та відкритих територій. Серед українців цей виріб впевнено та швидко завойовує популярність. Головні переваги його використання добре всім відомі. Ключова функція закладена в естетичності. Кашпо є декоративною та стильною деталлю обстановки, вагомим штрихом в питанні створення необхідної атмосфери. Усе коріння рослини ховається всередині. Тому з цим елементом можна забути про земельний бруд на підлозі чи підвіконні або зіпсований від вологи паркет.

Оскільки кашпо – це декоративна оболонка, то її вигляд цілком і повністю залежить від ваших побажань. Ви можете прикрасити його так, як вважаєте за потрібне. У сучасному світі дуже часто можна зустріти саморобні кашпо, вони виглядають мило та створюють затишок в домі. Існують також і нестандартні вироби. Вони можуть бути зроблені з підсвічуванням, виконані в якомусь етнічному стилі, зроблені з будь-яких використаних матеріалів, як-от чайник, пластмасові іграшки, старі черевики, чоботи, банки або навіть акваріум. Такі декоративні елементи для рослин не тільки будуть тішити око господарів і гостей, але й дають можливість відзначатися надзвичайною оригінальністю.

Але найпростіше буде купити кашпо для вазонів в інтернет-магазині. Підібрати підхожий товар не складе проблеми, оскільки сучасні виробники пропонують великий вибір продукції. Це дає можливість придбати виріб для підкреслення будь-якого стилю інтер’єру: класичного, модерн, прованс та ін.

Основні різновиди

Кашпо – це декоративна оболонка, в яку ставиться горщик з рослиною. У сучасних дизайнах будинків часто можна побачити такий виріб, тому він зручний, модний і завжди привертає увагу. Існує кілька видів кашпо, які виділяють з огляду на тип розміщення. Бувають такі вироби:

  • підвісні;
  • настінні;
  • настільні;
  • підлогові.

Перший тип найпоширеніший. Він прекрасно вписується в будь-який інтер'єр, прикрашає та грамотно доповнює приміщення. На відміну від звичайних горщиків із квітами, кашпо потребують додаткового «аксесуару» – моху. Він довше зберігає вологу, що сприяє раціональному її споживанню та сприятливому стану самої рослини. Розміщувати в таких виробах можна фуксії, бегонії, чорнобривці та ін.

Дуже важливо не перевантажувати кашпо, щоб біля коріння було достатньо місця. Саме завдяки цьому вироби будуть виглядати дуже привабливо. Також треба підбирати квіти для конкретного приміщення, тому що такі показники, як вологість й освітлення, відіграють велику роль у зростанні й розвитку кореневої системи.

Переваги та недоліки підвісних кашпо

Такі вироби для розміщення квітів мають масу переваг. Оскільки висіти здатні тільки не надто важкі предмети, виріб для рослин є досить мобільним і, якщо треба, легко переміщується в інше місце. Це дозволяє організувати для кожного «зеленого вихованця» максимально сприятливі умови для розвитку щодо температурних режимів, освітлення й вологості. Більш того, при сильному похолоданні всі рослини без особливих проблем можуть транспортуватися всередину будинку, якщо вони висять на подвір’ї чи балконі.

Конструкції можуть об'єднувати кілька кашпо, організовуючи багаторівневе розміщення квітів. Підвісна посудина виглядає чудово, особливо з квітами, що мають довгі стебла, що звисають. Такі рослини будуть спадати вниз, створюючи красиву картинку.

Недоліком, можна назвати неможливість використання для масивних великовагових рослин. Квіти, які перенавантажують, не підходять, бо вони вимагають дуже міцного закріплення.

*




Схожі новини: