Плитка для підлоги

Переглядів: 742

5 серпня 2021 18:00

Плитка для підлоги фото

Найбільш популярний оздоблювальний матеріал для підлоги - це плитка. Вона виділяється відмінними експлуатаційними характеристиками і широким асортиментом. Зараз компанія https://alfa-deluxe.com/ пропонує найрізноманітніші рішення по дизайну, оформлення і розмірами. Плитка для підлоги підходить для оформлення практично будь-яких приміщень, в тому числі може застосовуватися навіть на вулиці.

Як правильно вибирати плитку для підлоги

Вибираючи відповідний матеріал для облаштування підлог, необхідно орієнтуватися на наступні критерії:

  • зносостійкість;
  • тип поверхні;
  • товщина;
  • дизайн;
  • габарити;
  • виробник;
  • термостійкість.

Від показника зносостійкості багато в чому залежить сфера застосування плитки. Так, дешева плитка на підлогу підходить для приміщення з мінімальною прохідністю. Погано протистоїть механічним пошкодженням. Навпаки, плитка п'ятої категорії розрахована на інтенсивну експлуатацію. Чи здатна витримувати значну щоденну навантаження. Однак, чим солідніше показник зносостійкості, тим дорожче коштує плитка.

Габарити і дизайн

Розмір плитки робить істотний вплив на візуальне сприйняття приміщення. Довжина варіюється від 20 до 120 см, ширина від 30 до 120 см. Найчастіше форма квадратна або прямокутна. Іноді зустрічаються ексклюзивні версії, виконані у формі багатокутників, але підходять вони далеко не для всіх приміщень.

Оптимальна товщина плитки від 7 мм. Якщо навантаження буде велика, тоді варто розглянути варіанти з ще більш солідною товщиною. У такому випадку навіть падіння важких предметів не буде великою проблемою.

Дизайн плитки для підлоги може бути найрізноманітнішим. Зараз доступні однотонні моделі, з різними візерунками, декоративними елементами. Причому регулярно з'являються нові колекції з ще більш цікавими рішеннями. Підібрати оптимальний варіант можна без особливих труднощів для будь-якого приміщення.

Додаткові параметри

Зараз підлогову плитку випускають як вітчизняні, так і зарубіжні бренди. Головне, щоб плитка під дерево на підлогу відповідала заявленим характеристикам і параметрам. В іншому випадку слід звернути увагу на альтернативні варіанти.

Також уваги заслуговує опір ковзанню. Сьогодні можна зустріти дуже красиву плитку, але досить слизьку. Її експлуатація вкрай небезпечна для здоров'я. Відповідно, щоб виключити неприємні ситуації, варто вибирати варіанти з максимальним показником стійкості до ковзання.

*




Схожі новини: