10 книг, які радить прочитати засновник Amazon Джефф Безос

Переглядів: 769

21 липня 2021 18:03

 10 книг, які радить прочитати засновник Amazon Джефф Безос  фото

Джеффрі Безос – один із найбагатших підприємців, засновник успішних бізнесів, творець одного із найбільших інтернет-магазинів у світі і відомий філантроп. Він створив та запровадив власні принципи лідерства та управління. В інтерв’ю Джефф часто розповідає про свій шлях до успіху та ділиться рекомендаціями. Наприклад, щодо літератури.

Книжковий магазин GRENKA.ua склав список корисних книг, які Джефф Безос згадував під час різноманітних інтерв’ю та порадив читати, навіть якщо ви не є підприємцем чи бізнесменом.

Джейсон Фрайд, Девід Ханссон «Rework»

Саме ця книга вам розповість все необхідне про бізнес від «А» до «Я», розклавши інформацію по поличкам. Як з’являється ідея, як знайти їй чітке формулювання та що робити далі, шлях до втілення, необхідні кроки, стратегії розвитку, підбір правильної команди. «Rework» допоможе почати власну справу з нуля, давши всю необхідну базу знань на старті.

Ця книга вас надихне, виштовхне із зони комфорту та змусить рухатись вперед. Рекомендуємо всім, хто готовий створювати і втілювати ідеї – ось ваш шанс!

Клейтон Крістенсен «Дилема інноватора. Як нові технології нищать сильні компанії»

Ідея – рушійна сила нашого суспільства. Без неї ми б не мали технічних новинок, корисних дрібниць та визначних проривів. Але чого варта натхненна ідея без готовності до змін? Правильно, майже нічого.

Книга «Дилема інноватора» пояснює, чому сьогодні так важливо вміти змінюватись, шукати нові шляхи та бути готовим до гнучкості і дій на випередження.

Навіть найбільші компанії, якщо не готові до змін, можуть втратити позиції, популярність та, зрештою, капітулювати і зникнути з ринку, програвши стрімко зростаючим стартапам. І ця книга пояснює, чому так відбувається і як не стати здобиччю дужчого хижака.

Джефф Кокс, Еліяху Голдратт «Мета. Процес безперервного вдосконалення»

Книга варта уваги, особливо, якщо справа переживає не найкращі часи. В сучасних реаліях досить важко втримати показники та, хоча б, залишатись на плаву. «Процес безперервного вдосконалення» – ефективний гайд, що допоможе:

  • проаналізувати стан бізнесу;
  • знайти слабкі місця;
  • обрати вірні підходи та стратегії викорінення слабкостей;
  • сформувати чітку довгострокову ціль та обрати кроки її реалізації.

Це не просто сухий список «що за чим», це – натхненна історія, ковток мотивації і книга, що вас підтримає. Тому хутчіш хапайтесь за читання!

Джеймс Вумек, Деніел Джонс «Ощадливе виробництво»

«Ощадливе виробництво» – книга для тих, хто хоче не просто вдосконалитись, а використати інноваційний підхід в управлінні і підвищити продуктивність праці. Чи можливо скоротити час роботи, але при цьому збільшити темпи виробництва? Як отримати необхідну кількість продукту, зменшивши витрати на сировину? Чи можна налагодити ощадливе виробництво, використавши інноваційні підходи без додаткових фінансових затрат? Відповіді у цій книзі.

Джим Коллінз «Від хорошого до величного»

Як великим компаніям, лідерам ринку, вдалось десятиліттями стабільно зростати та навіть попри глобальні кризи збільшувати прибутки? Джим Коллінз з командою експертів вивчили їх, виділивши кілька критеріїв, яким відповідає кожна. Наприклад, жорстка дисципліна, активні лідери, використання новітніх технологій.

Автор виділив 9 кроків розвитку бізнесу, які допомагають стрімко розвиватись, досягти успіху та не скотитись вниз після піку популярності. У виданні наведені спеціальні додатки на основі проведених досліджень, що допоможуть проаналізувати власну справу.

Рекомендуємо топ-менеджерам, керівникам усіх ланок, засновникам стартапів та всім охочим.

Ел Райс, Джек Траут «Маркетингові війни»

Справжній маркетинг – це війна з конкурентами. І для її виграшу необхідно застосовувати найрізноманітніші прийоми, аби захопити територію, тобто, споживачів. Автори книги «Маркетингові війни» проаналізували фундаментальну працю військового теоретика Карла фон Клаузевіца та пристосували її до сучасного маркетингу. Стратегії, запропоновані тут, допоможуть правильно сформувати «оборону», обрати тактики ведення «бою» та «наступу».

Для всіх теоретиків та практиків, які прагнуть освоїти сферу маркетингу та виграти власну боротьбу.

Юрген Аппело «Менеджмент 3.0»

Теорія ігор та динамічних систем, еволюції та хаосу, кібернетика, науковий підхід – кожна з них може знайти своє відображення та бути застосованою в системі менеджменту. З цього видання ви дізнаєтесь, як провести мотивацію команди та з допомогою яких методів, як правильно самоорганізувати працівників та налаштувати комунікацію, делегувати обов’язки і завжди бути готовим до змін. Визначайтесь із підходом, способом та тактикою – і починайте діяти.

Джон Перкінс «Новi зiзнання економiчного вбивцi»

Досить цікава і своєрідна книга, варта уваги читача, незалежно від того, чи є у нього своя справа. Джон Перкінс розслідує, яким є той визначальний фактор, що призводить до економічної залежності та рабства. На його думку, ним стали «економічні вбивці» – висококваліфіковані та, відповідно, високооплачувані професіонали, що віртуозно висмоктують фінанси із різних систем, банків, фондів та благодійних організацій. А після заливають їх в «правильні» кишені. Хочете дізнатись, як це відбувається? Яким чином це сходить їм з рук? За рахунок яких механізмів впливу? Тоді ця книга буде вам цікава.

Сем Волтон «Історія Walmart. Зроблено в Америці»

Одна із історій успіху та розвитку від маленького магазинчика до однієї з найпотужніших сіток. Це історія Walmart і її творця Ceма Вoлтoна. Як магазин, відомий стратегією підтримки максимального асортименту та мінімальних цін, зміг перетворитись у мільйонний бізнес та підкорити серця примхливих американців? Чому туди йдуть клієнти? Як американська мрія стала реальною? Про це – у книзі «Історія Walmart».

Кадзуо Ісігуро «Залишок дня»

І наостанок – вишенька на торті. Книга британського письменника і лауреата нобелівської премії Кадзуо Ісігуро «Залишок дня», яка отримала Букерівську премію за одноголосним рішенням суддів.

Роман розповідає історію звичайного дворецького Стівенса, який все життя працював у домі багатія. Коли власник змінюється, герою важко порозумітись із новим господарем, тому він вирушає у мандрівку Англійською глушиною. Джеймс згадує минуле, своє життя та службу, окрім якої більше нічого й не було. Ніяких пригод, небажаних почуттів, примх і бажань. Лише робочі обов’язки, відданість, відповідальність… Радимо тим, хто живе роботою. Ця книга змусить вас переглянути ставлення до власного життя та виринути із океану постійного цейтноту.

© Поліна Мирончук

*




Схожі новини: