Як обманюють туристів

Переглядів: 607

16 липня 2021 10:42

Як обманюють туристів фото

Зараз безмежні можливості для подорожей. При бажанні можна відвідати практично будь-яку країну і подивитися унікальні пам'ятки культури. Багатьом може здатися, що за кордоном немає шахраїв і можна повністю розслабитися. Однак ситуація дещо інша і туристи дуже часто попадаються на різні хитрощі зловмисників, втрачають гроші і цінні речі.

Звичайно, більшість туристів втрачають кошти не від зіткнення з шахраями, а на обміні валют за невигідним курсом в аеропорту, на вокзалі або в популярних туристичних районах. Тому перш за все радимо дізнатися скільки коштує потрібна сума іноземної валюти і заздалегідь обміняти гроші. А як захиститися від зловмисників, - читайте далі в нашій статті.

Відсутність здачі

Це найпоширеніший спосіб обману іноземних туристів. Відвідуючи різні країни, завжди хочеться купити цікаві сувеніри, що запам'ятовуються. Знайшовши підходящу лавку і оформивши покупку, з'ясовується, що у продавця відсутня здача. Однак продавець починає запевняти, що помічник зараз принесе розмінні купюри.

Ось тільки проходить багато часу, а помічник і не думає повертатися. В результаті, терпіння вичерпується, доводиться йти, шахраї залишаються в хорошому виграші. Щоб не попастися на такі хитрощі, обов'язково готуємо заздалегідь дрібні купюри.

Давайте я вас сфотографую

З таким обманом часто стикаються в Римі і Парижі. Хоча і в інших популярних туристичних містах виверт працює безвідмовно. Суть в тому, що надходить пропозиція сфотографувати вас з сім'єю або парою на ваш смартфон або фотоапарат. Однак буквально в одну мить людина розчиняється у величезному натовпі і з вашим гаджетом.

Погоня марна затія, бо шахрай відмінно знає місто і швидко зможе сховатися. Більш того, навіть, якщо якимось дивом вийде його наздогнати, велика ймовірність, що до нього на виручку прийдуть друзі. Вихід тільки один, уважно вибираємо людину, яка зробить потрібне фото. Тим більше, в окрузі напевно маса інших туристів.

Махінації з монетами

Ще один поширений спосіб, який добре працює в багатьох країнах. Більшість туристів візуально не знайомі з місцевими монетами. Наприклад, в Італії розплатившись євро можна на здачу отримати ліри. Візуально такі монети сильно нагадують 2 євро. У Туреччині взагалі всі монети схожі. Тільки пильність дозволяє відразу виявити шахрая. Вирушаючи в певну країну, слід уважно ознайомитися з місцевою валютою. В такому випадку можна буде уникнути різних проблем.

Існують і інші хитрі виверти, якими користуються шахраї. Причому вони їх постійно вдосконалюють. Звичайно, повністю захиститися від них не можна, але підвищена уважність зайвою не буде.

*




Схожі новини: