Яскравий новий Київ. Що подивитись у 2021 році

Переглядів: 553

15 липня 2021 15:21

 Яскравий новий Київ. Що подивитись у 2021 році  фото

Київ – найбільш недооцінена столиця в Європі, з точки зору туризму. Тому багато хто прагне відвідати та відкрити його для себе. Це ідеальне місце для відпочинку, яке мандрівник представляє, з золотими куполами й унікальною історичною архітектурою. Туриста чекає справжній рай дослідника культурної спадщини.

З чого почати подорож

Релігійні святині – Софійська та Печерська Лавра занесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і виглядають особливо в літній день, коли сонце сяє в багатих прикрасах. Але, щоб побачити їх та інші київські пам'ятки необхідно підготувати відповідний транспорт.

Пасажирські перевезення у Києві пропонують подорожувати з комфортом. Саме так ви зможете заощадити масу часу, якщо візьмете професійного водія для вашої туристичної групи. Місткість мікроавтобусів від 8 до 20 осіб, і це реально дозволяє з комфортом пересуватися по українській столиці й насолоджуватися видом місцевих визначних пам'яток.

Ключові київські пам'ятки

Вулиця Хрещатик і Майдан Незалежності можуть здатися приголомшуючими своєю потужною архітектурою, але це все одно ніщо в порівнянні зі статуєю Батьківщини-матері з її загальною висотою 102 метри! І це тільки початок туристичного шляху, який краще зробити з пасажирськими перевезеннями у Києві.

Виняткова архітектура Києва

Вся столиця України – це нагромадження різних культурних шарів, що найбільше проявилися в унікальній архітектурі. Київ можна представити у вигляді майданчика для підготовки архітекторів, дизайнерів і художників. Більшості туристів сподобається вулиця Хрещатик – головний проспект в центрі, який у вихідні дні перетворюється в пішохідну зону. Обов'язково варто відвідати Експоцентр. Тут люди гуляють з відвислою щелепою, ось скільки крутизни навколо! Будинки університетів вражають своїми бетонними барельєфами й оригінальними стилями будівництва.

Але це ще не все архітектурні чудеса, які можна знайти в українській столиці! Людину просто вражає Будинок з химерами – дійсний архітектурний шедевр.

Печерська Лавра

Місце, яке потрібно відвідати всім. Цьому величезному комплексу печерних монастирів більше ніж 1000 років, і він внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Храми неймовірно красиві, із золотими куполами, які сяють на сонці. Прогулюючись по Печерській Лаврі, виникає відчуття, що це особливе місце для України, адже атмосфера тут виразно елегійна.

У найстарішому монастирі особливе місце відводиться могилам ченців у підземних коридорах. Вам просто потрібно купити й запалити свічку і слідувати за людьми у лабіринт вузьких вуличок з трунами по обидва боки.

Щоб помилуватися величчю Лаври, найкраще відправитися на інший берег Дніпра, звідки відкривається приголомшливий вид. Прогулянка Лаврою та відвідування всіх монастирів, музеїв та дзвіницею займе кілька годин, але це безперечно варто витраченого часу та грошей.

Софійський собор і Михайлівський Золотоверхий монастир

Дивлячись на Майдан Незалежності з оглядового майданчика, в глибині видно золоті куполи. Вони належать Софійському собору, найстарішому храму Києва, який також включений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Комплекс не такий великий, як Печерська Лавра, але складається з декількох будівель, серед яких Собор і дзвіниця. Недалеко від Софійського собору видніються ще одні блискавичні золоті куполи – вони належать Михайлівському Золотоверхому монастирю. Монастир сходить до середньовіччя, але був знесений незадовго до Другої світової війни та нещодавно знову відкритий.

Варто витратити час й уважно оглянути всі деталі, оскільки будівля дуже багато усіма прикрасами.

Андріївський узвіз і Поділ

Андріївський узвіз місце, де раніше жили київські художники та письменники. Напевно, тому його часто називають «Київським Монмартром». Найкраще оглядати околиці з навколишніх пагорбів Замкової гори, звідки відкриваються захоплюючі види.

Поділ різко контрастує з верхньою частиною міста. Будинки менші, барвисті й чарівні, вулиці вузькі, і життя там тече набагато повільніше. Тут варто провести день, щоб відпочити від галасливого монументального центру.

Незалежно від того яку частину Києва відвідає турист, атмосфера завжди яскрава, що робить місто захопливою і незабутнім.

*




Схожі новини: