Віддалена робота: як шукати і яке потрібне резюме

Переглядів: 777

8 травня 2021 19:15

 Віддалена робота: як шукати і яке потрібне резюме  фото

Якщо до початку пандемії Covid-19 віддалена робота була розповсюджена у більшості лише серед фрилансерів, то зараз це вже стало звичним станом речей для всіх.

За останній рік значно побільшало вакансій для віддаленої роботи на таких сервісах як Work.ua та Jobs.ua. Тому і знайти роботу такого типу стало простіше.

Що треба для того, щоб знайти віддалену роботу?

Знайти вакансії досить просто - достатньо зайти на сервіс для пошуку роботу, відкрити категорію з потрібною професією і виставити фільтр "віддалена робота". Такі сайти добре адаптовані для користувачів, тож на цьому етапі не має виникнути складностей.

Спочатку ви, звісно, відкриєте багато різноманітних вакансій, але радимо вибрати серед усіх, для початку, лише декілька вакансій, які вам подобаються і вимогам яких ви відповідаєте.

Далі, потрібно уважно вивчити описи цих вакансій і знайти всю можливу інформацію про компанії в інтернеті. Це допоможе створити резюме, яке максимально буде відповідати бажанням працедавців. Якщо ви хочете отримати відгук на своє резюме, то ключ до успіху в адаптації вашого резюме під кожну вакансію.

У вас може виникнути питання: "Чому б мені не розіслати одне резюме на всі можливі вакансії?". Може здатися, що чим більша вибірка, то більша ймовірність отримати запрошення на співбесіду. Але вашою метою має бути якість, а не кількість. Якщо обрати найкращі вакансії, добре підігнати своє резюме саме під ці вакансії, то вас запросять всюди, бо рекрутер/працедавець побачить одразу, що ви релевантний кандидат. Ваше резюме ває чітко відповідати вимогам вакансії, бо рекрутер закриє одразу ваше резюме, якщо не зрозуміє навіщо ви надіслали резюме і чи читали взагалі опис вакансії.

Отже, вивчивши всю інформацію про компанію, виділивши ключові слова в описі вакансії, приступайте до написання чи удосконалення свого резюме.

Що має бути в резюме, щоб роботодавець вважав його релевантним?

Відповідний досвід на попередньому місці роботи, зазначені в описі вакансії навички і позначка, що ви шукаєте роботу саме певного типу зайнятості - віддалену.

Професійні навички одна з найважливіших частин резюме. До речі, ви маєте розуміти різницю між технічними навичками і універсальними навичками. Технічні навички - це ті уміння, які дають вам змогу робити свою роботу і для різних професій вони різні. А от універсальні навички можна ще назвати особистими якостями, вони допомагають вам створювати комфортні відносини з колегами, знаходити спільну мову з людьми, працювати ефективно, зберігаючи своє емоційне здоров'я. Тож подивиться, які навички перечислені у вакансії, які є важливі навички у вашій професії загалом і обов'язково включіть їх у своє резюме. Дізнайтеся також, які популярні універсальні навички для різних професій підійдуть вам і які навички роботодавці цінують найбільше.

Склавши якісне резюме, сміливо надсилайте його на вакансію.

Що ще може допомогти отримати відгук з вакансіЇ?

Щоб підвищити свої шанси на успіх, надсилайте короткий супровідний лист з резюме. В інтернеті ви можете знайти багато статей про те, як саме писати такий лист. Але маємо вас застерегти: не копіюйте текст з інтернету. Мета цього листу показати конкретному роботодавцю, чому ви надсилаєте саме йому своє резюме і чому ви підходите для цієї роботи. Тому подумайте добре, що саме написати.

*




Схожі новини: