Єврохокейтур 2021 - формат проведення змагання, особливості, прогнози на хокей, всі переможці

Переглядів: 716

15 квітня 2021 17:10

Єврохокейтур 2021 - формат проведення змагання, особливості, прогнози на хокей, всі переможці фото

Єврохокейтур є одним з найбільш незвичайних хокейних турнірів. Він користується певною популярністю серед любителів хокею й любителів спортивних ставок. Тому багато хто з тих, хто любить робити прогнози на хокей активно стежать за перебігом цього спортивного змагання. Давайте спробуємо краще розібратися з тим, що він являє собою.

Формат турніру

У цьому змаганні беруть участь чотири збірні - Росія, Швеція, Фінляндія, Чехія. Кожна з цих збірних проводить по одному турніру у себе на батьківщині:

  • Фінляндія - хокейний кубок Карьяла;
  • Росія - кубок першого каналу;
  • Швеція - шведські хокейні ігри;
  • Чехія - CarlsonHockeyGame;

За кожен турнір збірні набирають певну кількість очок, в подальшому всі ці очкискладаються. Переможцем стає та команда, яка змогла набрати найбільшу кількість очок в сумі. Однак, з цього правила були і деякі винятки. У сезонах 2005, 2006 і 2007 років збірні що посіли перше і друге місце грали фінальний матч, а збірні що посіли треті і четверте місце грали матч за третє місце. Надалі від такого формату турніру було прийнято відмовитися.

І першим переможцем цього хокейного турніру стала команда Фінляндії, а перші змагання пройшло в 1996 році.

Інші учасники

Крім чотирьох основних збірних в цьому турнірі кілька разів брали участь і інші команди: Канада, Словаччина, Південна Корея. Збірна Канади складалася з хокеїстів що грають в Європі і в лігах університетів.

Єврохокейтур 2020 \ 2 021

У сезоні 2020 \ 2021 року Єврохокейтур пройде в традиційному для себе форматі, експериментів на зразок присутності збірних Південної Кореї, Канади та Словаччини чекати не варто.

Кожна збірна приймає один з етапів турніру. У кожному турнірі всі збірні повинні зіграти між собою за коловою системою. В результаті проведення ігор в кожному змаганні буде сформована турнірна таблиця. Кожен переможець конкретного турніру може розраховувати на приз в розмірі 120 тисяч євро. Переможець загального заліку хокейних збірних, який формується на підставі всіх чотирьох турнірів отримує також 120 тисяч євро.

Переможці Єврохокейтура за всю історію проведення змагання

За всю історію цього турніру було проведено 25 сезонів. Загальний медальний залік по Єврохокейтуру виглядає наступним чином:

  • Хокейна збірна Фінляндії - перемагала 9 раз, друге місце 7 разів, третє місце 7 разів, четверте місце 1 раз.
  • Хокейна збірна Росії - перше місце 9 раз, друге місце 6 разів, третє місце 5 разів, четверте місце 5 разів.
  • Хокейна збірна Швеції - перемагала 4 рази, друге місце 7 разів, третє місце 4 рази, четверте місце 9 разів.
  • Хокейна збірна Чехії - перше місце 3 рази, друге місце 4 рази, третє місце 8 разів, четверте місце 9 разів.

Серед любителів спортивних ставок це хокейне змагання користується чималою популярністю. На його результат, а також на конкретні ігри можна зробити ставки в самих різних букмекерських конторах. Широкий розпис і дуже непогані коефіцієнти може запропонувати букмекерська контора Фаворит.

*




Схожі новини: