Як вибрати та встановити кондиціонер в офісі: поради експертів

Переглядів: 758

13 квітня 2021 18:40

Як вибрати та встановити кондиціонер в офісі: поради експертів фото

Для підтримання нормального мікроклімату на робочому місці підприємці встановлюють кондиціонери у кабінетах та офісах. Це покращує робочі умови для колективу, бо працівники проводять по 8 годин на день за робочим місцем.

Сьогодні ми вирішили розібратися, навіщо кондиціонер в офісі та як його вибрати правильно. Детальніше про це нам розповіли експерти компанії “Рівне Комфорт”,  що встановлюють вентиляційні системи Рівне та кліматичну техніку від різних відомих виробників.

Чому кондиціонер в офісі потрібен обов’язково

Зрозуміло, що з кондиціонуванням мікроклімат стане комфортнішим, та іноді роботодавці недооцінюють переваги роботи підлеглих у гарно провітрюваному приміщенні, обладнаному системою кондиціонування.

Ось кілька переваг:

  • підвищення продуктивності праці;
  • гарна концентрація уваги, особливо це важливо для сфер, де потрібно працювати з документами та цифрами;
  • попередження мігреней посеред робочого дня;
  • відсутність раптової втоми організму.

Яка можлива шкода від офісного кондиціонера

Єдина проблема — неправильне користування. Щоб люди не страждали на застудні захворювання, потрібно просто запам’ятати нескладні правила:

1.  Не можна різко знижувати температуру. Якщо влітку колеги разом повернулися з бізнес-ланчу з 30-градусної спеки, знижувати температуру в офісі потрібно поступово. Якщо одразу поставити 23° — великий ризик застудитися.

2.  Монтуючи настінні кондиціонери, потрібно враховувати розташування робочих місць. Недопустимо, аби хто сидів безпосередньо під кондиціонером, чи потік повітря був спрямований на когось з працівників. За наявності підвісної стелі вирішити проблему зі зручним розміщенням кондиціонера в офісі значно легше. В такому разі підійдуть канальні та касетні спліт-системи.

3.  Під час роботи приладу мають бути зачинені всі двері та вікна, щоб не утворювалися протяги. Звичайно цього важко досягти, коли діяльність пов’язана з обслуговуванням клієнтів і є великий потік відвідувачів.

Який кондиціонер вибрати

Тут правила майже такі самі, як для техніки у житловий будинок. Ключовий фактор — площа приміщення. Від неї залежить потужність. Та пам’ятайте, побутові кондиціонери застосовуються для кондиціонування приміщень, площею до 100 квадратних метрів.

Якщо маєте просторий опенспейс, зверніть увагу на продукцію виробників Cooper&Hunter, Toshiba, Daikin, Leberg, neoclima, LG тощо. Для маленьких кабінетів підійдуть малопотужні прилади, наприклад, Midea. В офісі також необхідна опція обігріву, адже кондиціонер можна використовувати як обігрівач взимку.

Зараз кондиціонер в офісі — одна з умов створення комфортного мікроклімату, тож не нехтуйте станом здоров’я колег. Переваги наявності цього девайсу в офісі очевидні — це покращує робочий процес та збільшує продуктивність праці.

*




Схожі новини: