3 типи підлоги для інтер’єру у стилі мінімалізм

Переглядів: 749

30 березня 2021 19:30

3 типи підлоги для інтер’єру у стилі мінімалізм фото

Стиль мінімалізму має багато прихильників через велику кількість простору, мінімум меблів та перегородок. Він до смаку людям без схильності до колекціонування різноманітних дрібничок, перфекціоністам. Проте попри візуальну простоту у реалізації цей стиль інтер’єру один із найдорожчих, бо не любить дешевого оздоблення, хоча не проти штучного. Основна відмінність від схожого скандинавського стилю у відсутності декору та орнаментів. Але у виборі підлоги є загальні риси — натуральні та якісні матеріали.

Заручившись підтримкою експертів магазину підлоги 1 FLOOR, ми визначили, які 3 сучасні підлогові покриття найкраще підійдуть під концепцію мінімалізму та якісного ремонту.

Масивна дошка

Для цього стилю оптимально підійде однотонна масивна дошка з неактивним деревним малюнком, без прожилків. Ефектно виглядатиме дошка шоколадного відтінку, що контрастуватиме зі світлими однотонними стінами.

Це преміальне покриття, яке коштує недешево — 3-5 тисяч грн/кв. м. Але охочі створити оселю а-ля мінімалізм свідомо оцінюють фінансове навантаження та не заощаджують на ремонті. 

Паркетна дошка

Якщо ви зупинили вибір на паркеті з малюнком, він має бути максимально лаконічним та фоновим, щоб не миготіти в очах. Отже, паркетна дошка, як і дорожчий масив, все одно відноситься до натурального покриття, адже має верхній шар зі шпону хвойних дерев. З лаконічним “повітряним” інтер’єром поєднується вдало.

Зараз на ринку представлені як закордонні бренди паркетної дошки, так і українські виробники, наприклад, Royal Parquet. Вартість за квадратний метр вітчизняного паркету сягає 2 тисяч гривень. Бюджетним його не назвеш, проте враховуючи коштовність всього мінімалістичного оздоблення, такий цінник є помірним. 

Вінілова підлога

Звичайно, з якістю та красою натуральної дерев’яної підлоги не зрівняється жоден матеріал. Проте як бути, якщо не хочеться постійно перейматися через збереження підлоги? Деревина боїться води та з часом вкривається подряпинами. Експерти радять звернути увагу на нове вінілове покриття.

Згодні, забарвлення вінілу занадто активне для безтурботного мінімалізму. Та ви можете вибрати покриття без декору: дизайн під бетон чи камінь, що майже однорідний.

Така підлога стійка до утворення плям, не горить, не електризується й не ковзає. Це на 100% вологостійкий матеріал та доволі практичний — його можна сміливо монтувати на кухню, вхідну зону передпокою та навіть у санвузли. За цінами: вініл дешевший за масив та паркет, проте дорожчий за ламінат та лінолеум.

Отже, єдине, що не вдасться у мінімалізмі — заощадити на підлоговому покритті. Бо, як ви вже дізналися, у цьому стилі використовують якісне наповнення інтер’єру, а дешеве якісним, на жаль, бути не може.

*




Схожі новини: