Топ можливості для роботи з дому

Переглядів: 873

20 березня 2021 10:00

 Топ можливості для роботи з дому фото

З початком пандемії нового коронавірусу у світі багато компаній мусили швидко переходити на режим роботи з дому. І якщо з початком вакцинації для людства з’явилося світло в кінці тунелю, зараз багато організацій усвідомлюються, що віддалена робота — це майбутнє. І не важливо, коли нас чекає наступна пандемія. Тож можливості для роботи з дому нині тільки ростуть.

Хто сьогодні працює з дому і чи вигідно це

Батьки, опікуни та люди з хронічними захворюваннями та інвалідністю часто шукають віддалену роботу на сайтах з працевлаштування. Але не тільки. Це можуть бути й фахівці, які просто бажають мати більш гнучкий графік роботи або можливість працювати з будь-якого місця. Цілком можливо вам доведеться працювати одночасно з кількома клієнтами. Частина з них будуть постійними, частина будуть змінюватися. Але з часом можна вийти на рівень заробітку, який зрівняється з «класичною» зайнятістю, а то й перевищить його. Завдяки своїй високій кваліфікації та, відповідно, високій оплаті, дехто з віддалених робітників навіть працює неповний робочий день.

Ким можна працювати, не виходячи з дому

Головна добра новина в тому, що ви можете знайти безліч вакансій для роботи з дому у всіх галузях. Для цього не потрібно бути просунутим гуру в IT. У світі потрібні люди з різним рівнем досвіду.

●       Викладач

Нині все більше батьків надають перевагу навчанню дітей вдома. Тому вчителі, які можуть працювати віддалено стають все більш популярними. Яким би не був ваш освітній фах, ви можете ділитися своїми знаннями онлайн. Ця галузь чудово підійде людям з педагогічною освітою і навіть викладачам із науковим ступенем. Вчитися хочуть усі — від молодших школярів до студентів.

●       Бухгалтер

Бухгалтери завжди потрібні на ринку праці. І нині вам не обов’язково влаштовуватися на підприємство чи в організацію. Ви можете мати віддалено вести справи підприємців, фірм чи незалежних фрілансерів і чудово застосовувати свої знання і навички. Ця робота також чудовий варіант для людей старшого віку, адже входить у топ-25 найкраще оплачуваних підробітків для пенсіонерів.

●       Віртуальний помічник

Ви можете працювати й віртуальним діловодом, тобто надавати адміністративну підтримку. Єдина заувага — часто такі люди працюють за графіком. Віртуальні асистенти надають цілий ряд послуг, починаючи від складання робочих розкладів та роботи з електронною поштою, закінчуючи розробкою веденням сторінок у соціальних мережах та плануванням подій. Такі проєкти часто переростають у повну зайнятість.

●       Перекладач

Тут усе ніби зрозуміло. Нині перекладати онлайн можна як написане, так і сказане людиною. До слова, нині є чимало корисних сервісів для перекладачів. Так, наприклад, на IsAccurate є перелік компаній з найвищими розцінками за переклад. Працювати через агенцію чи самостійно — все залежить від ваших уподобань.

Якщо ви не тільки вільно пишете, але й говорите іноземною мовою, шукайте проєкти для усного перекладу під час онлайн-конференцій в Інтернеті. Тут оплата погодинна і дуже приваблива. Деякі компанії наймають віддалених перекладачів для спілкування пацієнтів з лікарями.

●       Транскрибер

Це дуже хороший варіант для тих, хто хоче працювати з текстами. Якщо вам не складно слухати й друкувати, ви запросто можете стати транскрибером. Дуже часто проєкти в цій галузі не потребують попереднього досвіду. Ба більше — працівник проходить тренінг.

Транскрибер — це чудова ніша для людини з медичною освітою. Основним завданням в цій роботі є переписування медичної документації, або ж відтворення в текстовому форматі аудіозаписів лікарів. Це спокійна робота, яка водночас має пристойну оплату.

●       SEO-фахівець

Сьогодні, коли світ дистанціюється, бізнес все більше залежать від Інтернету. Тож буквально всім потрібні фахівці з SEO (search engine optimization, оптимізація для пошукових систем). Така людина аналізує, оглядає та впроваджує зміни на веб-сайтах, щоб покращити рейтинг сайту в пошукових системах. Головна мета — збільшити кількість відвідувачів сайту, які, відповідно, є потенційними клієнтами підприємства.

Удосконалюйте свої навички

Багато спеціальностей нині можна опанувати онлайн. Та є важливий момент. Рівень оплати залежить від конкретного проєкту, необхідної кваліфікації та вашого досвіду. Тож постійно розвивайтеся, продовжуйте вчитися, відвідуйте онлайн-курси й здобувайте сертифікації. Коли подаєтеся на проєкт, то маєте показати, що ви є самостійним, вмотивованим і кваліфікованим. Конкуренція на ринку віддаленої роботи збільшується, тож будьте певні, що ви на висоті.

Олена Крилова

Філолог за освітою, Олена Крилова багато років працює як незалежний фрілансер. Так вона може поєднувати роботу зі своєю пристрастю — подорожами. Олена переконана, що в час інформаційних технологій кожен може стати вільним і незалежним фахівцем. Аби мотивувати людей змінювати своє життя на краще, вона ділиться у своїх текстах корисними порадами, лайфхаками та важливими тенденціями.

*




Схожі новини: