Де краще ремонтувати ноутбук та ПК

Переглядів: 823

8 листопада 2020 20:08

Де краще ремонтувати ноутбук та ПК  фото

Ремонт ноутбуків своїми руками

Щоб братися за виконання такого завдання, досить мати хоча б мінімальні навички поводження з електронікою і базовий набір інструментів. Багато хто користується порадами з інтернету, розбирають апарат, а потім все одно звертаються до професіоналів.

Великим мінусом самостійного ремонту є те, що поломка може посилитися. Також припиняється гарантія на виріб. Хто дійсно впевнений в своїх силах, може виконати наступні види ремонту на дому:

  • чистка системи охолодження, змащення кулера і оновлення термопасти;
  • заміна жорсткого диска, вбудованого акумулятора, блоку живлення;
  • ремонт після потрапляння рідин (користувач залив клавіатуру і треба терміново рятувати становище);
  • установка зламаних або втрачених клавіш.

Є безліч відео інструкцій, як зробити чистку ноутбука. Діяти потрібно акуратно, адже всі елементи ноутбука дуже дрібні і тендітні. Важливо запам'ятовувати послідовність дій і стежити, в яких місцях були вкручені кріплення. Необережний рух призведе до ще більших бід.

Будь-які маніпуляції з материнською платою, екраном, контролерами, необхідністю виконання пайки або використання струмопровідного клею є сенс довірити професіоналам.

Виклик фахівця додому або в офіс

Ремонт ноутбука на дому має свої переваги. Перш за все клієнту нікуди не доведеться їхати і везти техніку: співробітник компанії все зробить на місці. З собою у нього є необхідні інструменти для діагностики і маніпуляцій, тому шанси впоратися з поставленими завданнями високі.

Деякі власники ноутбуків не бажають залишати комп'ютер в сервісі і вважають за краще бути присутнім під час виконання дій з цінним майном або турбуються за збереження даних.

У числі недоліків виїзного ремонту значиться відсутність можливості комплексної діагностики, повного набору матеріалів та обладнання.
Не завжди вдається «в польових умовах» повноцінно перевірити працездатність приладу після заміни запчастин.
Коли проблема дійсно складна, її доводиться вирішувати спільно за участю кількох фахівців.

Ремонт ПК в сервісному центрі

Сервісні центри виконують як гарантійне, так і післягарантійне обслуговування. При наявності гарантії усі послуги безкоштовні аж до того, що клієнту не потрібно купувати ніякі запчастини: все включено. Але якщо з'ясується, що власник намагався розкручувати корпус, то всі зобов'язання анулюються.

Майстри центру беруться за найскладніші випадки. Наприклад, розбита матриця може бути повноцінно відновлена ​​тільки при наявності оригінальних комплектуючих, придбати які в звичайних магазинах не вийде. Сервісні компанії безпосередньо співпрацюють з виробниками техніки. Якщо не працює тачпад - причиною служить як неправильно встановлене програмне забезпечення, так і куди як більш серйозна проблема.

При виборі фірми слід звертати увагу на її репутацію, кваліфікацію персоналу, наявність ліцензій. Добре, якщо це буде офіційне представництво будь-якого відомого бренду техніки. Єдиним недоліком роботи може стати необхідність очікування: при великому завантаженні майстрів не кожен раз вийде зробити терміновий ремонт.

Але і при наявності гарантій і якісного обслуговування далеко не всі поспішають звертатися в сервісну службу, коли пристрій не включається. Практика показує, що краще відразу звернутися за професійною допомогою, ніж двічі платити за помилки або зовсім залишитися без ноутбука.

*




Схожі новини: