Переваги й особливості вибору класичних кухонних стільців

Переглядів: 891

29 жовтня 2020 19:21

Переваги й особливості вибору класичних кухонних стільців фото

Для забезпечення комфорту на кухні необхідно правильно підібрати меблі. Стільці — один із найважливіших предметів інтер'єру. Ці елементи обстановки використовуються щодня, відповідно піддаються підвищеному навантаженню. Тому при виборі стільців потрібно в першу чергу звертати увагу на матеріал виготовлення. Він повинен бути довговічним і стійким до навантажень.

Існують також інші критерії, які потрібно враховувати при виборі меблів для кухні. Так, конструкція повинна бути не лише надійною, але й максимально зручною для споживача, адже люди, згідно зі статистикою, значну частину часу проводять саме на кухні.

Основні види

Класичні кухонні стільці бувають м'якими й жорсткими. Моделі першого типу гідно оцінять любителі комфорту й затишку. Жорсткі крісла вписуються в будь-яку обстановку. Їх перевага — невибагливість у догляді. Не варто забувати про приємний бонус: стільці завжди можна додатково задекорувати за допомогою текстильних чохлів.

Ще один критерій для класифікації — особливості матеріалу, з якого виготовлені предмети. Безумовними лідерами вважаються моделі з дерева (бука, клена, ясеня), які мають ряд переваг:

  1. Привабливий зовнішній вигляд. Кожний виріб є неповторним завдяки унікальному природному малюнку деревини.
  2. Надійність. Меблі з дерева дуже міцні. При правильному догляді вони можуть прослужити кілька десятиліть.
  3. Створення затишної атмосфери.
  4. Практичність. Догляд за стільцями не вимагає значних зусиль. Здебільшого він зводиться до видалення пилу зі спинок. Складніше доглядати за м'якими моделями: їх сидіння потрібно регулярно обробляти спеціальним засобом від забруднень.
  5. Стійкість до зовнішніх факторів. Готові конструкції покривають фарбою або лаком, що надійно їх захищає від негативного впливу вологи.

Ще один популярний матеріал — ДСП. Його основна перевага — доступна ціна. Ще один плюс — незначна вага.

Особливості дизайну

Зовнішній вигляд стільців повинен гармоніювати з іншими предметами обстановки на кухні. Якщо стіл круглий, то під нього потрібно підібрати конструкції округлої форми. В іншому випадку виникне дисгармонія. Квадратні стільці оптимально підійдуть до столу з аналогічною конфігурацією.

Класичні моделі доречно виглядають у будь-якому інтер'єрі. Їх особливість — наявність високої задньої стінки, що робить конструкції дуже зручними у використанні. Крісла вважаються найбільш поширеним рішенням для оформлення приміщень, які суміщають кухонну та столову зону. Для невеликого простору оптимальним варіантом стануть лаконічні моделі сі спинкою, але без підлокітників.

Вироби з різьбленими спинками гармонійно впишуться в стиль ренесансу чи бароко. Моделі більш стриманого дизайну можна використовувати в приміщенні, оформленому в мінімалістському чи скандинавському напрямку. Стільці, які мають яскраву оббивку, виглядають дуже оригінально. Вони чудово доповнять кухню в стилі модерн.

В окрему категорію потрібно виділити крісла з дерев'яною основою, м'яким сидінням та спинкою. Вони забезпечують користувачу максимальний комфорт. Важливо, щоб оббивка гармоніювала з текстилем, який використовується на кухні. Для виготовлення м'якого сидіння застосовують різні матеріали: шкірозамінник, велюр або тканину. Від їх вартості залежить кінцева ціна виробу.

Що стосується кольорової гами, то класичні стільці здебільшого оформлюють у нейтральних відтінках. Вони можуть бути світлими або темними. Вибір конкретного варіанту залежить від особливостей інтер'єру, зокрема кольору підлогового покриття та обстановки.

*




Схожі новини: