Якою буває ковбаса?

Переглядів: 1678

27 липня 2020 20:00

Якою буває ковбаса? фото

Різновиди ковбас – користь та смак

Ковбаса здавна цінується за велику поживну цінність. Вона відрізняється від інших м’ясних виробів високим вмістом речовин, що насичують організм енергією. Хоча продукт один, проте його різновидів велика кількість. Їх особливості залежать від основної сировини, технологічного процесу, який застосовується у виробництві, специфіки конкретного різновиду виробів, їх структури та умов зберігання. Технологія виробництва ковбас передбачає вилучення з вихідної сировини, яка обробляється в подальшому, тканин, що несуть найменшу харчову цінність. Також до складу продукту додають вершкове масло, яйця, молоко та інші складові. Завдяки цьому ковбаса стає поживною.

Якою буває ковбаса?

До основних груп ковбасних виробів належать:

1. Варені – продукти, що містять тонко подрібнену сировину – м’ясо. Його спочатку обсмажують, потім варять, що надає продукту соковитості, ніжності консистенції, особливого аромату та смаку. Ця група включає також сосиски та сардельки – варені ковбаски менших розмірів. Сосиски мають довжину 14 см, діаметр 14-32 мм, а сардельки – 11 см у довжині та 32-44 мм у діаметрі.

2. Напівкопчені – містять грубо подрібнену сировину, яка обсмажується, вариться, піддається копченню та сушці, детальніше на сайті.

3. Варено-копчені – отримуються з грубо подрібненого м’яса. Їх коптять, варять і повторно коптять.

4. Ферментовані – поділяються на два різновиди: сиров’ялені та сирокопчені. В основі – грубо подрібнена м’ясна сировина, яку термічно не обробляють. Готовність досягається завдяки мікробіологічним та ферментативним процесам у сирому м’ясі. Ферментовані ковбаси зберігаються найдовше – до півроку за низьких температур. Їх переваги – щільна консистенція, приємний аромат, гострий та солонуватий смак.

5. Ліверні – виготовляються з фаршу, що містить бланшоване чи варене м’ясо та субпродукти. Вироби відрізняються в’язкою консистенцією та тонко подрібненою сировиною. До ліверних ковбас відносять сальтисон, паштет, кров’яну ковбасу та холодець.

Крім цього, ковбаси відрізняються за:

  • видом сировини: свинячі, яловичі, кінські, баранячі, а також створені з суміші;
  • складом: кров’яні, м’ясні, з субпродуктів;
  • якістю: вищого, першого, другого чи третього ґатунку;
  • оболонкою: натуральна, штучна; без оболонки;
  • структурою: однорідна; зі шматками сала та субпродуктів; із шматками м’язової чи жирової тканин;
  • призначенням: дієтична; для загального вжитку; для дитячого харчування.

Де купити різноманітну ковбасу?

Інтернет-магазин Cooker пропонує придбати варені, напівкопчені, сирокопчена ковбаса, твердокопчені та інші види ковбас за приємною ціною. Наша відмінність від інших виробників – використання тільки натуральної сировини для виготовлення м’ясних виробів. Ви можете купити ковбаси відразу з виробництва, які будуть якісними, свіжими та корисними. Компанія Cooker пропонує доставку м’ясних продуктів Києвом та прилеглими населеними пунктами. Ми приймаємо замовлення щодня з 9-ї до 21-ї години. Телефонуйте та отримуйте найкращі ковбаси за прийнятними цінами!

*




Схожі новини: