Несподівані знахідки у старих будівлях під час ремонту

Переглядів: 1455

12 червня 2020 08:15

 Несподівані знахідки у старих будівлях під час ремонту  фото

Ремонт в новобудові – це клопітка праця, до того ж не найдешевша. Але якщо довірити ремонт квартир у Львові професіоналам, більшості неприємностей можна уникнути. Хоча зовсім без сюрпризів не обійдеться, як це сталося у героїв наших історій.

У старих будинках є своя принадність і своя історія. Кожен з них зберігає пам’ятки людей, які жили тут раніше, їх старі речі і не тільки. Але залишати в старому будинку все так як це було в момент його будівництва не зовсім розумно. Будинки зношуються, а значить, в них слід періодично робити ремонт. Якщо ви вирішили ремонтувати будівлі, потрібно знайти команду професіоналів, готових взятися за нестандартну роботу.

Більш того, слід бути готовими до несподіваних знахідок. Скільки історій підтверджують, що робити ремонт в старих будинках цікавіше, ніж в нових. Наприклад, кілька днів тому було повідомлено, що одна сімейна пара, роблячи ремонт у власному будинку знайшла стародавнє поховання вікінга. Правда, сталося це не в Україні, а в Норвегії, де вікінги були звичним явищем. Поховання має історичну цінність, і за свою знахідку подружжя отримає винагороду.

Згідно з думкою експертів, є підозра, що поховання може мати довгу історію – більше тисячі років. Що цікаво, сам будинок, де виявлена знахідка, не такий вже й старий. Його побудували в 1914 році, а ось приблизний час поховання становить 950-1050 років.

Після введення карантину пара вирішила зайняти себе чимось у вільний час і взялась за оновлення обстановки в будинку. Зокрема, оновити теплоізоляцію. Для цього довелося зняти підлоги. Під старим покриттям в землі був виявлений старовинна сокира і намистина. Власникам будівлі подібна знахідка здалася підозрілою, і вони вирішили звернутися до влади свого округу – Нурланд.

Спочатку господиня будинку подумала, що намистина є частиною іграшкової машинки. Але все ж щось в знахідці змусило подружжя перевірити, що вони відшукали. Адміністрація округу вирішила направити на місце цікавої знахідки археологів. Саме вони і визначили, що під будинком не просто якісь старі іграшки, а справжня могила. Причому поховали в ній вікінга досить давно – не менше 1000 років тому. Саме на цей період припадає остання епоха існування вікінгів, оскільки Норвегія в той час прийняла християнство, а значить, язичницькі культи почали поступово зникати. До того ж занепаду вікінгів сприяло і те, що Норвегія стала єдиною країною, отримавши статус Королівства.

Люди в Норвегії, які знаходять щось подібне, можуть звернутися до держави, щоб отримати винагороду. Це звичайне явище, до того ж воно компенсує подружжю частину ремонтних робіт за незручності через розпочаті розкопки. Пара просто не зможе його закінчити поки вчені не закінчать свої роботи на об'єкті.

У Європі такі ситуації також не рідкість, але враховуючи історію нашої землі, знайти могилу вікінга під підлогою свого будинку, швидше за все не вийде. Але це не означає, що такі знахідки неможливі в принципі. Наприклад, під час ремонту в польській церкві була виявлена так звана «капсула часу». Правда її вік скромніший, і становить всього 200 років, що на тлі тисячі років здається буквально вчора.

Натрапили на схованку в шпилі церкви будівельники, що займаються ремонтними роботами. У капсулі були документи, молитовник, старовинні монети і газети. Все це датується 1797 роком. Послання було виконано німецькою мовою. У той час Замбіце був частиною Королівства Пруссії і мав назву Мюнстерберг. Сама церква стоїть на місці старого замку побудованого в XV столітті, тому можливо, що там вдасться знайти немало цікавих і старовинних речей. Потрібно щоб наступив слушний момент.

*



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: